Nieuwe treinen voor klassieke achtbaan in Liseberg

Het Zweedse pretpark Liseberg kreeg onlangs een leuke levering, er kwamen namelijk nieuwe treintjes aan voor de klassieke achtbaan Lisebergbanan. Deze terreincoaster stamt af uit 1987. Met de nieuwe treinen zal de toekomst verzekerd worden voor de achtbaan en het comfort verhogen. De look zal nagenoeg hetzelfde blijven.

 

Wie Liseberg zegt denkt ongetwijfeld meteen aan achtbanen als Valkyria, Helix, Balder en Lisebergbanan. Deze laatste krijgt volgend seizoen gloednieuwe treintjes. Deze treintjes vervangen de vijf oude exemplaren. De Duitse fabrikant Zierer, die samen met Schwarzkopf de baan bouwde en ontwierp, bouwde de nieuwe treintjes die onlangs toekwamen in het park.

 

Lisebergbanan

Lisebergbanan werd ontworpen en gebouwd door een samenwerking van de Duitse fabrikanten Zierer en Schwarzkopf. De achtbaan maakt gebruik van het terrein om haar rit af te leggen. De achtbaan heeft een lengte van 1340 meter en een hoogte van 45 meter, wat goed is voor een snelheid van 80 km/h. Over de baan zullen volgend jaar vijf nieuwe treintjes rijden die telkens plaat bieden aan 22 berijders. De baan opende voor het eerst in 1987.

 

 

Bron en foto: Theme Park Worldwide