Movie Park Germany breekt alle bezoekersrecords met Halloween Horror Festival

Seizoen afsluiting met nieuw bezoekersrecord! Tijdens het 20-jarige jubileum van het veelvuldig bekroonde Halloween Horror Festival heeft Movie Park Germany een tot nu toe ongekend aantal bezoekers welkom geheten. En daarmee al voor de derde keer op rij een nieuw beste resultaat neergezet. ‘Vergeleken met afgelopen jaar konden we voor dit jaar een bezoekersgroei van ruim negen procent noteren,’ meldt directeur Thorsten Backhaus verheugd. ‘Bovendien was dit onze succesvolste herfst sinds 2000. Wij zijn verheugd dat de belangstelling voor ons Halloween Event zo groot was en dat het zoveel bezoekers naar ons park heeft gebracht. Dit is ook een fantastische bevestiging voor ons team en de ideeën die we in ons jubileumjaar hebben ontwikkeld. De perfecte stimulans om volgend jaar weer vol goede moed verder te gaan.’

 

Nog meer horror-attracties, honderden schijnwerpers, decoratieve details en een ongekend griezelige sfeer. Dit jaar kreeg het grootste Halloween-evenement van Europa niet alleen een nieuwe naam. Met de nieuwe licentie voor Wrong Turn, twee nieuwe Scare Zones en passen live muziekacts heeft het bekroonde Halloween Horror Fest zich in het 20e jubileumjaar verder ontwikkeld en was een nog groter spektakel. ‘We zijn natuurlijk bijzonder trots op de nieuwe horror-attractie Wrong Turn. De bezoekers waren zeer te spreken over dit overdekte doolhof. We zijn dan ook zeer blij dat we deze attractie de komende twee jaar ook nog op het programma hebben staan,’ zegt projectleider Manuel Prossotowicz. ‘In totaal hadden we dus acht horror-attracties en vier verschillende Scare Zones in het park, waardoor het voor bezoekers niet moeilijk was in de passende Halloween-stemming te komen.’ Tel daarbij op de ruim 280 monsters die op 18 actiedagen het film- en vrijetijdspark onveilig maakte en zo van het horror-evenement een echte griezelbelevenis maakte.

Maar ook daarbuiten laat Movie Park Germany een lichte groei in het bezoekersaantal zien voor het seizoen 2018. ‘Ondanks een aantal uitdagingen afgelopen zomer, waren we zeer tevreden over het jaar,’ aldus directeur Thorsten Backhaus. ‘De ontwikkelingen voor onze reisorganisatie Movie Park Holidays zijn zeer positief. Samen met onze circa 50 partnerhotels hebben we dit jaar ook op dat gebied een groei geconstateerd. Hieruit blijkt dat zelfs een nog iets groter deel van onze gasten graag direct twee dagen in ons park doorbrengt.’

 

2019

Na een succesvolle afsluiting van het jaar, is het nu tijd voor een winterpauze. Voor 2019 is al iets nieuws gepland, met bijbehorende licentie. ‘Dit kunnen we u alvast verklappen: voor het komende seizoen kunnen de jongste bezoekers uitkijken naar een nieuwe familie-attractie in ons parkaanbod,’ meldt directeur Thorsten Backhaus. Op 29 maart 2019 opent Movie Park Germany zijn poorten weer voor een nieuw seizoen.