BREAKING: Intamin bouwt unieke Launch Coaster in Parc Astérix

Nog meer groots nieuws uit Orlando. Er is vandaag op de IAAPA Attractions Expo 2018 bekendgemaakt dat de Zwitserse topfabrikant Intamin Amusement Rides een viervoudige Launch Coaster zal bouwen in het Franse pretpark Parc Astérix. Het wordt de grootste meervoudige Launch Coaster van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk tezamen.

 

In 2021 opent Parc Astérix een nieuwe grote achtbaan. Het gaat om een gelanceerde achtbaan die drie keer over kop zal gaan en waarbij de trein maar liefst vier keer gelanceerd zal worden, uniek in Europa! Het wordt de achtste achtbaan van het park en de grootste van Frankrijk.

 

Statistieken:

De LSM Launch Coaster zal een topsnelheid behalen van 107 km/u, wat het de snelste achtbaan van Frankrijk maakt. Het hoogste punt van de rollercoaster zal zich bevinden op een 51 meter hoge heuvel, hiermee wordt het eveneens de hoogste achtbaan van Frankrijk.

De achtbaan zal een tracklengte krijgen van 1075 meter. In totaal zullen er vier lanceringen zijn waarvan er één achteruit zal gaan. Hierdoor wordt er een afstand afgelegd van 1361 meter, wat de negende langste achtbaanrit van Europa is. De rit zal starten met een lancering en later volgt dan nog een driedubbele launch. De vier lanceringen tijdens één achtbaanrit zijn uniek in Europa.

Op de achtbaan zullen 3 treinen tegelijkertijd kunnen rijden en elke trein zal in totaal 20 passagiers kunnen vervoeren. Hierdoor ontstaat er een capaciteit van 1260 personen per uur. Het avontuur, dat de bezoekers drie keer over kop zal laten gaan, duurt in totaal 100 seconden. Tot slot zal de achtbaan nog een drop hebben van 101°, wat meer dan verticaal is.

 

Unieke elementen:

De achtbaan zal maar liefst 30 verschillende elementen bevatten, dit is het meeste op een LSM Coaster in de wereld. Verder zal de achtbaan 23 airtime momenten bevatten van rond of onder de 0G, dit is eveneens het meeste van alle stalen achtbanen in de wereld.

De vier lanceringen zorgen voor de meeste lanceringen op een achtbaan in Europa. Ook de combinatie van heen-en-weer-launch met een volledig gesloten circuit is uniek in Europa. De achtbaan zal maar liefst acht verschillende soorten airtime-ervaringen hebben die gaan tussen de 0G en de -1,2G.

De volledige achtbaan zal voorzien worden van Intamins’ meest geavanceerde en ergonomische over de schouder lap-bars met het V-stoel mechanisme. Opvallend is ook dat een heel groot deel van de rit zich vlak tegen de grond afspeelt. Dit zal het snelheidsgevoel nog verhogen.

 

 

 

Bron: Intamin Amusement Rides, Compagnie des Alpes, Roller Coaster Friends, Coaster Force.