Sfeerverslag: Wild- und Freitzeitpark Klotten 09-09-2018

De Themeparkfreaks brachten in de zonnige septembermaand van 2018 een bezoekje aan het Duitse Wild- und Freitzeitpark Klotten, gelegen in het Moselgebied. Themeparkfreak Timothy neemt jullie vandaag in dit sfeerverslag mee doorheen dit leuke parkje.

 

Het was september 2018 en hadden zin om nieuwe pretparkjes te ontdekken. Dit maal viel onze keuze op Duitsland, hier bezochten we Wild- und Freitzeitpark Klotten. Eenmaal aangekomen in het park besloten we om meteen koers te zetten naar het gebied met de grote attracties.

Onze eerste attractie in dit gebied was de Bobsled coaster genaamd Die Heisse Fahrt. Deze custom made Gerstlauer achtbaan neemt je mee op een rit vol heuvels en airtime. Met een topsnelheid van 55 km/h raas je over het parcours.

Toch heerlijk die airtime stukjes.

Deze attractie biedt ook het nodig bochtenwerk.

Aangezien het snikheet was die dag zochten we verkoeling in de attractie Zum Rittersturz.

Om het station van deze Abc-rides waterattractie te bereiken, dien je jezelf eerst een weg te banen door de donkere gangen van het kasteel. Eenmaal je hebt plaatsgenomen in de boot, waar telkens 6 personen in kunnen plaats nemen, begint je avontuur doorheen deze duistere burcht. De boot vaart doorheen dit dark-ride gedeelte rustig voorbij verschillende scénes. Maar pas op, de inwoners van deze middeleeuwse burcht hebben enkele natte verrassingen voor de bezoeker in petto.

Wanneer de boot het darkride-gedeelte verlaat wordt deze door een lift omhoog gehesen tot het hoogste punt van de attractie. Hier krijg je een prachtig zicht over het bosrijke park. Hop, vervolgens wordt de boot weer in beweging gezet en voor je het weet donder je naar beneden. Dan het heuveltje over en meteen richting de grote afdaling. Altijd leuk om de kriebeltjes in je buik te voelen. Wat volgt is een immense splash waarbij de achterste inzittenden het absoluut niet droog weten te houden. Het besluit: de combinatie van kriebeltjes in de buik, het darkride gedeelte en de splash maken voor mij dit een echte topattractie.

Omdat we niet genoeg konden krijgen van de waterattracties bezochten we Schlauchboot-Wasserrutsche, een attractie waarbij je om ter eerste met een bootje naar beneden suist.

Als we het over waterattracties hebben, kan een nautic jet uiteraard niet ontbreken.

Onze kledij hingen we te drogen bij de lokale bevolking 🙂 Gelukkig scheen het zonnetje met volle teugen en was iedereen weer droog in een mum van tijd.

Na al dat attractiegeweld was het tijd om de maag eens te spijzen in de lokale herberg. Na onze maaltijd deden we het iets rustiger aan en gingen op ontdekkingstocht doorheen het dierenpark. De eerste dieren die we tegenkwamen waren de Bruine beren & de neusberen.

Vervolgens bereikten we de valkerij. Hier genoten we van de roofvogelshow.

We hielden uiteraard ook eens halt om de hertjes te voederen.

En het zwijntje uit te hangen 🙂

Eens kijken of deze kanjers een ommeletje op overschot hebben voor ons.