SeaWorld Orlando verwijdert VR op Kraken Unleashed

Sinds midden augustus is het niet meer mogelijk om de achtbaan Kraken Unleashed te berijden met behulp van een virtual reality headset. Hierdoor keert men terug naar de originele ervaring van Kraken zoals deze geopend werd in 2000.

 

SeaWorld Orlando voegde vorig jaar VR toe aan hun bestaande achtbaan Kraken. Deze Floorless Coaster werd gebouwd door Bolliger & Mabillard, beter gekend als B&M. Na de toevoeging van VR ging deze verder door het leven als Kraken Unleashed.

Dit jaar besliste men om de virtual reality opnieuw te verwijderen op basis van de ritervaring en feedback van bezoekers. Volgens een woordvoerder van SeaWorld genieten de gasten nog steeds meer van de traditionele rit. Door de toevoeging van VR moesten gasten iets langer geduld hebben om een ritje te maken op de achtbaan en ook voor de medewerkers was het arbeidsintensief.

Op dit moment blijft de naam ongewijzigd en gaat dus verder onder de naam Kraken Unleashed en men heeft ook niet onmiddellijk plannen om virtual reality toe te passen op één van hun andere attracties.

 

 

Bronnen: News 13 en SeaWorld Orlando