Nieuwe achtbaan Walibi Holland krijgt Untamed als naam

In het begin van het pretparkseizoen werd bekend dat de houten achtbaan Robin Hood zal worden omgebouwd tot een hybride achtbaan Zondagavond werd bekend dat de achtbaan Untamed (vertaald: Ongetemd) zal gaan heten.

 

Net voor de bekendmaking draaide Robin Hood haar laatste rondjes. De eerste grondwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Hoe het baanverloop er in de toekomst uit zal zien is momenteel nog niet bekendgemaakt. Het ontworpen logo dat tijdens de voorstelling getoond werd zou volgens het park nog niet definitief zijn.

Masha VanTill vertelt: “UNTAMED is de perfecte naam voor deze ride. Het betekent ongetemd, wild en ruig. Precies de woorden die de nieuwe ride omschrijven, een supertoffe achtbaan die z’n weerga niet kent. Een unieke baan waarvan we heel blij zijn dat deze in Walibi Holland komt te staan. Ik kijk nu al uit om in juli volgend jaar een rit te kunnen maken!”

Untamed wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction . Hierbij wordt de oude houten achtbaan Robin Hood omgebouwd tot een moderne hybride achtbaan met een een combinatie van een houten draagconstructie en een stalen track. Door de techniek kan de achtbaan hoger, sneller en soepeler gemaakt worden. Ook inversies behoren dan tot de mogelijkheden. Robin Hood zal de eerste achtbaan in Europa zijn die via deze weg vernieuwd wordt.

Naast de nieuwe baan zal ook een bijhorende themagebied Sherwood Forest een make-over krijgen. Het nieuwe gebied rond de nieuwe blinkvanger zal Wilderness gaan heten.

Opening 1 juli

Walibi Holland is komend seizoen geopend vanaf 6 april. De achtbaanliefhebbers moeten nog heel even wachten op de nieuwe ride, want de opening van “UNTAMED” is gepland op 1 juli 2019.