Efteling doneert in 33 jaar bijna € 200.000,- aan Save the Children

Al 33 jaar kunnen Efteling-gasten een wens doen bij de Wensbron. De opbrengst hiervan gaat naar Save the Children, ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Door de jaren heen is er zo’n € 200.000,- uit de bron geschept. Met dit bedrag heeft Save the Children hulp kunnen bieden aan duizenden kinderen die als gevolg van armoede, conflicten en rampen in nood zijn.

 

Efteling Wensbron

De Efteling Wensbron is op 21 mei 1985 geopend door Anton Pieck, geestelijk vader van de Efteling, en Prinses Juliana, toenmalig beschermvrouwe van Save the Children. Vanaf dat moment konden bezoekers van het attractiepark een wens doen bij Visje Gijs. “Visje Gijs heeft een schoteltje om muntjes op te vangen. Wie Visje Gijs een muntje geeft, mag een wens doen. Een keer per jaar geeft de Wensbron de munten terug aan ons, zodat wij deze kunnen doneren aan Save the Children,” legt Olaf Vugts, creatief directeur bij de Efteling, uit.

Prinses Juliana opent Wensbron 21 mei 1985

 

Onschatbare waarde

De samenwerking met de Efteling is van onschatbare waarde voor Save the Children. “Dankzij alle muntjes die de afgelopen 33 jaar in de bron zijn gegooid, hebben wij de meest kwetsbare kinderen kunnen helpen”, vertelt Pim Kraan, directeur van Save the Children. “Met de opbrengsten uit de Wensbron heeft Save the Children onder andere 22.000 ondervoede kinderen levensreddende speciale voeding kunnen geven en 5000 kinderen schoolspullen. Ook hebben we kinderen die gevlucht zijn voor een oorlog een veilige opvangplek kunnen bieden waar ze kunnen leren en spelen. De bezoekers van de Efteling hebben ervoor gezorgd dat al deze kinderen weer een toekomst hebben.”

 

Video

De Efteling en Save the Children hebben een video gemaakt over de Wensbron en de samenwerking.