Six Flags over Texas opent hoogste Larson Loop ter wereld

Het Amerikaanse park Six Flags Over Texas opent volgend jaar met Lone Star Revolution de hoogste Larson Loop ter wereld. Deze wereldrecordbrekende attractie zal haar passagiers meenemen voor een rit die voorwaarts en achterwaarts verloopt, doorheen een gigantische looping.

 

Six Flags Over Texas wil bewijzen dat innovatie hen in het DNA zit. Dat doen ze met de aankondiging van de hoogste Larson Loop ter wereld. De attractie zal een hoogte krijgen van 33 meter, hoger dan alle andere in haar soort. Vorig jaar opende het zuster park Six Flags America met Mardi Gras Hangover nog een exemplaar van 30 meter hoogte. Dat was toen de hoogste in zijn soort.

 

 

Lone Star Revolution

Bij dit type attractie gaan de inzittenden voorwaarts en achterwaarts door een looping. Eerst schommel je heen en weer tot er voldoende snelheid opgebouwd is om volledig ondersteboven te gaan. Een serie van 360° rondjes volgt door de looping waarbij je af en toe volledig ondersteboven zal stilhangen. De attractie wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Larson International.

 

Bron en foto’s: Six Flags