Ontdek hier de attractielijst van de grootste kermis van Zwitserland

De Herbstmesse van Bazel vindt dit jaar plaats van 27 oktober tot en met 11 november 2018. Meer dan 100 attracties zullen worden opgesteld verspreid over 7 verschillende pleinen. Er zijn 31 grootvermaak attracties waaronder ook 3 achtbanen.

 

De Herbstmesse is de grootste kermis van Zwitserland en vindt plaats in de stad Bazel, vlakbij de Franse en Duitse grens. Hierdoor wordt de reistijd flink ingekort omdat je dus niet heel Zwitserland door hoeft te rijden. Daarnaast hoef je de Zwitserse autostrade niet te gebruiken als je naar Bazel rijdt waardoor een Zwitsers wegenvignet overbodig wordt en je weer heel wat geld kan uitsparen. De kermis is trouwens ook heel goed te combineren met een weekendje Europa-Park.

 

Drie achtbanen kan je op de Herbstmesse ontdekken. De grootste is de Drifting Coaster van de Duitse exploitant Ahrend. Deze rollercoaster komt eigenlijk zo goed als nooit dicht bij de Belgische- en Nederlandse grens. Enkel in 2016 kwam hij naar de Annakirmes in Düren en voor de rest was hij altijd in het Oosten van Duitsland of Zwitserland terug te vinden. De Drifting Coaster is een unieke achtbaan in de wereld waarbij de karretjes schommelen in de bochten. Het is de enige in zijn soort en werd gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon.

 

Terwijl in Zwitserland nauwelijks pretparken te vinden zijn, heeft dit land wel een grote kermiscultuur en traditie. Zwitserland heeft dan ook veel meer reizende achtbanen dan achtbanen in pretparken. Twee van deze Zwitserse transporteerbare achtbanen zijn dit jaar in Bazel te vinden. Het gaat om de Alpen Blitz van Spengler en de Crazy Clown van Bauer.

 

De meest indrukwekkende attractie van de kermis is ongetwijfeld de 80 meter hoge vrijevaltoren Spin Tower van Maier. De gloednieuwe Chaos Pendel van Maier die dit jaar in Düsseldorf in première ging is eveneens van de partij. Dit is een soort Booster met een extra arm die voor meer snelheid zorgt. Wie van de hoogtes liever op zijn gemakje wil genieten kan terecht in het reuzenrad Bellevue van de Duitse exploitant Bruch of in de uitkijktoren City Skyliner van de Duitse exploitanten Bruch en Schneider.

 

Spannende thrill rides vinden we terug met de Loop Fighter “Der Burner” van Bauer, de Enterprise van Buser, de Freak Out “VIP” van Büttiker-Mathys en de Pegasus van Jolliet.

 

 

Nog een aantal leuke flatrides zijn bijvoorbeeld de Mattherhorn “Crazy Run” van Haeseli, de Break Dance “Insider” van Zanolla, de Polyp “Octopus” van Marti, de Tagada “Tagada The Show” van Ramsauer of de Miami “Freestyle” van Corbière-Stammler.

 

Voor de kinderen zijn er heel wat attracties terug te vinden zoals 4 verschillende botsauto’s, funhouses, spookhuizen, een zweefmolen en heel wat andere leuke attracties. Een unieke familie attractie is de 3D Shooter “Laser Pix” van de Duitse exploitant Jehn die vorig jaar haar intreden maakte in het kermiscircuit.

 

De volledige attractielijst en heel wat video’s kan je hieronder vinden.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Drifting Coaster – Ahrend (D) (Swinging Coaster)

Alpen Blitz – Spengler (Powered Coaster)

Crazy Clown – Bauer (Family Coaster)

 

Crazy Run – Haeseli (Mattherhorn)

Insider – Zanolla (Break Dance)

Calypso – Läuppi (Calypso)

Octopus – Marti (Polyp)

Tagada The Show – Ramsauer (Tagada)

Swing Up – Senn (Swing)

Wellenflug – Buchser (Zweefmolen)

Der Burner – Bauer (Loop Fighter)

Spin Tower – Maier (Vrijevaltoren)

Enterprise – Buser (Enterprise)

Chaos Pendel – Maier (Chaos Pendel)

Freestyle – Corbière-Stammler (Miami)

Niagara – Zanolla

Bellevue – Bruch (Reuzenrad) (D)

City Skyliner – Bruch-Schneider (D) (Uitkijktoren)

VIP – Büttiker-Mathys (Freak Out)

Pegasus – Jolliet (Pegasus)

Skilift – Rodel (Twister)

 

Funhouse – Murer (Funhouse)

Coco Bongo – Reymond

Fun City – Bolliger

Gruselschiff – Odermatt (Spookhuis)

Wiener Prater Geisterbahn – Steiner (Spookhuis)

Laser Pix – Jehn (D) (Shooter)

Autoscooter Crazy Scooter – Haeseli-Hammer (Botsauto’s)

Autoscooter American Scooter – Bourquin (Botsauto’s)

Autoscooter Super Skooter – Walser (Botsauto’s)

Autoscooter Route 66 – Wolf (Botsauto’s)

 

 

 

 

 

 

Bron: Kirmes Beschickungen