Ongelimiteerde Halloween fun in Europa- Park

In Duitslands’ grootste themapark is Halloween al van start gegaan. Skeletten en demonen zijn niet veel goeds van zin. Van 22 september tot 4 november 2018 is het park getransformeerd in een herfstlandschap, iets dat Halloweenfans groot en klein zal plezieren. Behalve de parade; de shows en de gastronomie, zullen ook meerdere attracties de Halloweensfeer uitstralen. De dapperste bezoekers kunnen zichzelf verliezen in een postapocalyptische wereld van 26 september tot 3 november bij de Horror Nights – Traumatica.

 

Halloween in Europa-Park is er niet enkel voor gepassioneerde spokenjagers of liefhebbers van heksen, het is een onmisbaar evenement voor iedereen. 180.000 pompoenen in alle kleuren en formaten, 15.000 chrysanten, 60000 maïsplanten en 3000 strobalen zullen het park een Halloweensfeer geven. Ook vind je hier spinnenwebben, enge vampiers en skeletten.

 

Halloween Specials

Behalve de decoratie zullen heel wat hoogtepunten zorgen voor enge momenten in Europa-Park. Jonge bezoekers kunnen hier het Spooky Kids Village bezoeken, in het nieuwe Franse gebied. Hier kunnen ze zich laten opmaken als kleine spoken.

In het Nederlandse themadeel veranderden de Koffiekopjes in de Griezelkopjes, met misteffecten en enge muziek. Ook in het Griekse themagebied zitten spoken. Bij Crypta krijgen bezoekers vanaf 12 jaar al een voorproefje op de Horror Nights. In het spookhuis zaaien acteurs terreur en bezorgen je kippenvel.

Ook Engeland blijft niet gespaard; vogelverschrikkers doen je koude rillingen krijgen bij de walktrough Jack. De ijsshow CelticShadows in het Griekse gebied is perfect voor gezinnen die houden van Halloween, alsook op het openluchttheater van Italië vindt de show The Ghost Fair plaats. In het sprookjesbos kunnen kinderen met hun ouders op zoek gaan naar de pompoendwerg.

Tijdens de dagelijkse Halloween parade, die plaatsvindt om 17.30, worden de straten gevuld met sinistere personages. Wie niet oplet zal aan het schrikken gebracht worden. De parade eindigt op het Luxemburger plein, waar de soundtrack Tonite it’s Halloween van MackMedia speelt.

 

Horror Nights – Traumatica

Het kwade heeft de macht overgenomen in een postapocalyptische wereld. Wrede wezens zorgen voor angst en horror tijdens de Horror nights – Traumatica. Vijf rivaliserende groepen vechten hier om de macht, een strijd waarin de bezoekers opgezogen worden. Welke groep verkies jij? Wie helpt jou ongehavend uit de gevarenzone te raken? Iedereen wordt voor de keuze gesteld en moet met die beslissing leven of sterven. The Fallen, The Pack, Ghouls, Resistance en Shadows zijn klaar voor de strijd.

Behalve de vijf spookhuizen kan je ook kijken naar de Traumatica show Rebellion. Verder kan je een ritje maken op Pegasus – The Night Coaster, Matterhorn Blitz en Cassandra’s Curse. Voor wie nadien nog zin heeft in een drankje en enge actie is de Vampire’s Club de perfecte locatie. Deze is op bepaalde dagen geopend vanaf 23.00 u.

Horror Nights – Traumatica vindt plaats van 28 september tot 3 november op vrijdag en zaterdag en op 26 september, 2, 14 en 21 oktober. Vanaf 25 tot 3 november is het evenement dagelijks te bezoeken. 26 oktober is de zogenaamde preview-dag. Tickets zijn enkel verkrijgbaar op www.traumatica.com. De toegang gaat open om 18.45u, het evenement begint om 19.30u.

 

Radio SWR3 Halloween Party

Hét radiostation van Zuidwest-Duitsland  – SWR3 – viert ook dit jaar de grootste Halloween Party van Duitsland in Europa-Park, op 31 oktober 2018!

SWR3 dj’s zorgen voor een geweldige partysfeer waarin horrorfans uit hun dak kunnen gaan op de dansvloer, maar ook rollercoasterfans nog een extra rondje kunnen doen in de attracties die extra lang geopend zullen blijven.