La Récré des 3 Curés gaat nieuwe achtbaan bouwen

Het Franse pretpark La Récré des 3 Curés wil in 2020 een nieuwe achtbaan openen. Momenteel is de informatie eerder vaag over welk type het wordt of van welke bouwer, wel is bekend dat het gaat om een Duits bedrijf.

 

La Récré des 3 Curés viert volgend jaar haar 30ste verjaardag, om die reden wil men gaan investeren in een nieuwe achtbaan, die moet openen in 2020, meld de Franse krant Le Telegramme. De broers Bonnefoy, die het park uitbaten dromen al lang van een achtbaan te openen die uniek is in Frankrijk en waar Disney zelfs op jaloers zijn.

 

5 miljoen euro

Over welk type achtbaan het precies gaat blijven de broers voorlopig nog vaag, ze willen voorlopig enkel kwijt dat de kostprijs om en bij de vijf miljoen euro zou liggen. De achtbaan zelf moet meerdere lanceringen hebben en de berijders alle kanten opsturen. Hiervoor is momenteel een contract afgesloten met een Duits bedrijf dat van dit type achtbaan al exemplaren bouwde in Nederland en Engeland. Om het project te financieren hopen de broers op hulp van de lokale overheid van Bretagne, aangezien het volgens hen de streek aantrekkelijker zal maken en meer toeristen kan aantrekken.

 

Bron: Le Telegramme

Foto: La Récré des 3 Curés