Horror Nights – Traumatica gaat van start bij Europa-Park

Het kwade heeft de macht overgenomen in een post-apocalyptische wereld. Wrede wezens zorgen voor angst en horror tijdens de Horror Nights – Traumatica. Vijf rivaliserende groepen vechten hier om de macht, een strijd waarin de bezoekers opgezogen worden. Welke groep verkies jij?  Wie helpt jou ongehavend uit de gevarenzone te raken? Iedereen wordt voor de keuze gesteld en moet met die beslissing leven of sterven. The Fallen, The Pack, Ghouls, Resistance en Shadows zijn klaar voor de strijd.

 

Behalve de vijf spookhuizen kan je ook kijken naar de Traumatica show Rebellion. Verder kan je een ritje maken op Pegasus – The Night Coaster, Matterhorn Blitz en Cassandra’s Curse. Wie nadien nog zin heeft in een drankje en enge actie is de Vampire’s Club de perfecte locatie. Deze is op bepaalde dagen geopend vanaf 23.00 u.

Horror Nights – Traumatica vindt plaats van 28 september tot 3 november op vrijdag en zaterdag en op 26 september, 2, 14 en 21 oktober. Vanaf 25 oktober tot 3 november is het evenement dagelijks te bezoeken. 26 september is de zogenaamde preview dag. Tickets zijn enkel verkrijgbaar op www.traumatica.com. De toegang gaat open om 18.45u, het evenement begint om 19.30u.

 

Hoofdpersonage Myra Moon

Van het begin der tijd vocht het licht tegen de duisternis en de duisternis tegen het licht. Wanneer de laatste zon onderging in het westen, leek het gevecht gestreden en de wezens van Traumatica doken op vanuit de nacht om over de aarde te heersen en de overige mensheid uit te moorden.

Maar omdat zelfs de dood een leven nodig heeft, ontwaakte een godin uit het schemerlicht van de maan: Myra Moon Mistress. Gewapend met een vurig zwaard kan ze elk wezen in Traumatica doden. Zij bezit tevens de belangrijkste vloeistof van het universum, moonshine, the fire of life.

Enkel de meesteres weet hoe ze dit kan onttrekken uit het bloed der schaduwen. Elk wezen dat ooit een druppel moonshine proefde vergeet nooit meer de sensatie en de kracht die het goedje bevat. Er zijn er maar enkelen die verkozen worden door de meesteres om deel uit te maken van haar entourage.

 

 

De bendes

 

The Pack

Bij een bendeoorlog vind je geen watjes, maar enkel de wildste wezen die je ooit zag. De snode motorbende The Pack heeft de macht genomen. Mad Dog had het nodige plezier wanneer hij baas was over de moorlustige weerwolf mutanten, maar nu is een brutale machtsstrijd losgebroken. Zijn rivaal is goed op weg om de macht over de bende in haar klauwen te krijgen.

De luidruchtige stinkende bikers zien er bedreigend uit met hun imposante figuur en harige lichamen. Rellen en vandalisme staan op de agenda van de ongeschoren types. Eens ze op rooftocht gaan, vertrekken ze niet zonder slachtoffers.

Deze troep kreeg een vernietigende kracht van hun meesteres en je zult snel moeten zijn om te ontsnappen aan deze wezens. Zij verschuilen zich in het spookhuis Gang War.

 

 

Shadows

In legendes kregen ze vele namen, bijvoorbeeld: demonen, bloedzuigers, maar mensen kunnen hun naam niet uitspreken en noemen hen shadows. Dit omdat ze opduiken uit de schaduw. Ooit waren ze wrede heerser, maar nu worden ze zelf opgejaagd en moeten ze zichzelf verdedigen in het spookhuis Shadowborn: Riot. Hun dienaren, The Fallen, kwamen in opstand en nemen op een vreselijke manier wraak.

 

 

Resistance

Operation Reboot is begonnen. Doden en gewonden worden opnieuw de strijd ingestuurd als cyborgs en steunen het resistance (verzet).

Deze gevechtsmonsters zijn tot de tanden gewapend met geweren, kettingzagen en messen, ze jagen op elke levend wezen, waardoor de jacht geopend is.

Enkel de snelsten kunnen aan hen ontsnappen, de situatie wordt enkel maar dreigender doordat de cyborgs besmet zijn met een computervirus en volledig op hol geslagen zijn.

 

 

 Ghouls

De wereld wordt beheerst door angstaanjagende wezens. Maar de leider vond enkele van de wezens onwaardig. Deze arme wezens transformeerden in walgelijke wezens die diep onder de aarde leven in het spookhuis Evilution.

De Ghouls wisten omhoog te klimmen uit de pikdonkere duisternis van hun grotten. Hun dorst naar menselijk bloed is groter dan ooit. Ze worden nu geleid door hun koningin en gaan op jacht.

 

 

The Fallen

Sinds de ondergang van de mensheid dienen de gevallenen het kwaad. Ze behoren tot de weinige overlevenden van de Apocalyps, maar ze hebben de strijd niet ongeschonden overleefd. Hun geest heeft geleden. Ze voeden zich met ongedierte en ratten in het donker. Velen van hen zijn al het slachtoffer geworden van de andere bendes of zijn de straten van Traumatica ontvlucht.

Alleen de gekste bleven in hun schuilplaats. De helft van hen konden de keten van afhankelijkheid doorbreken van hun meesters en spannen tegen hen samen. De andere helft blijven onderdanig aan hun blooddorstige meesters en zoeken slachtoffers voor hun onderdrukkers, hopend om beloond te worden met het eeuwige leven.

Als je niet snel genoeg kan ontsnappen, loop je het risico gek te worden in Ghosts of Madness.