Themapark Puy du Fou verkozen tot beste attractiepark van Frankrijk en Europa

De TripAdvisor Travellers’ Choice Ranking Awards van 2018 zijn bekend. Grote winnaar is het Franse themapark Puy du Fou, dat verder omhoog klimt en nu wereldwijd op nummer 3 staat. Puy du Fou is dé internationale referentie voor  live shows, totaal beleving en de nieuwste technologieën.

 

TripAdvisor heeft deze week de resultaten vrijgegeven van de Travellers’ Choice 2018 Awards, de grote jaarlijkse ranglijst op basis van bezoekersbeoordelingen. Het themapark Puy du Fou gaat dit jaar weer een flink aantal plaatsen vooruit. Op de Europese ranglijst klimt het park één plaats omhoog en stoot hiermee het populaire Europa-Park in Duitsland van de troon. Op wereldniveau stijgt Puy du Fou spectaculair en wint het 12 plaatsen in slechts 2 jaar tijd. Een bronzen medaille en een plaats op het podium dus, en dat op wereldniveau.

Ook Nederlanders ontdekken het populaire themapark meer en meer. “We zijn zeer blij dat we een  stijging van ruim 41% aan onlineboekingen van  Nederlanders hebben kunnen  realiseren. Met deze internationale herkenning hopen we dat nog meer Nederlandse toeristen de weg vinden naar ons themapark, ze zijn van harte welkom.” aldus David Nouaille, Directeur Marketing & Communication van Puy du Fou.

 

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 260 000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.

www.puydufou.com