Heide Park neemt patent op naam Colossos – Kampf der Giganten

In Heide Park wordt na jarenlange stilstand gewerkt aan de houten achtbaan Colossos, welke sloot in juli 2016, maar volgend jaar zal heropenen. Onze collega’s van Parkerlebnis ontdekten dat het park een patent aanvroeg voor de merknaam Colossos – Kampf der Giganten. Bij de naam hoort ook een nieuw logo, wat doet vermoeden dat de baan het element vuur in de aankleding zal krijgen.

 

Collegasite Parkerlebnis ontdekte de patentaanvraag die Heide Park indiende voor Colossos – Kampf der Giganten. Dit lijkt daarom de nieuwe naam te worden van de tweede hoogste houten achtbaan. Sinds juli 2016 staat de baan werkloos in het park, maar een tijdje geleden kwam het goede nieuws naar buiten dat ze in 2019 zal heropenen.

 

Een nieuw leven, een nieuw thema

Voorlopig blijven alle details over het thema geheim, maar door het opduiken van het nieuwe logo lijkt het wel of er een vuurelement zal te ontdekken zijn. Het nieuwe logo met daarop de naam Colossos – Kampf der Giganten werd gepantenteerd door het park en lijkt enorm op dat van de houten achtbaan Wicker Man die dit jaar opende in het Engelse zusterpark Alton Towers. Bij Wicker Man is het hoofdthema vuur en dat lijkt nu ook op te duiken in het nieuwe logo van Colossos. Voorlopig is het natuurlijk afwachten op een officiële aankondiging.

 

Bouwupdate

Momenteel is het grootste deel van de metalen en houten track verwijderd. Themeparkfreak Tristan kon enkele foto’s maken van de bouwwerken.

 

Colossos

Colossos is een houten achtbaan van formaat. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is maar liefst 60 meter hoog. De first drop heeft een hellingsgraad van 61°, wat deze gigant in de beginjaren een record opleverde. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 110 km/u.

De 1334 meter lange achtbaan kreeg in 2016 een nieuw thema, waarbij muziek hoort van IMAscore. Toch moest men de achtbaan noodgedwongen sluiten in de zomer van hetzelfde jaar vanwege technische problemen, die enorm veel werk opleverden.

 

 

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Heide Park, Tristan Indinge – Themeparkfreaks.eu