Eerste werkzaamheden nieuwe achtbaan Mirabilandia gingen van start

In het Italiaanse pretpark Mirabilandia gingen onlangs de eerste werkzaamheden van start voor de nieuwe themazone met achtbaan, die zal openen in 2019. Het gebied zal de naam Ducati World krijgen en komt dus in het teken te staan van de legendarische Italiaanse bouwer van motorfietsen.

 

In 2019 opent in Mirabilandia de nieuwe themazone Ducati World. Deze legendarische motorbouwer ontstond in de Emilia-Romanga-regio, waar ook het pretpark gelegen is. Wie de zone betreedt, zal er de geschiedenis van het merk kunnen ontdekken, dat ondertussen 90 jaar bestaat.

Onder de attracties bevinden zich simulators, virtual reality- en kinderattracties. Verder zit in de overeenkomst met Ducati een showroom inbegrepen. Hier kan men meerdere modellen ontdekken. Waar de echte pretparkfans echter het meest naar uitkijken, is ongetwijfeld de nieuwe achtbaan die er zal komen.

De achtbaan, waarvan de naam momenteel nog niet bekend is, wordt gebouwd door Maurer Rides. Het wordt een zogenaamde Spike Dragster, waarbij men op een motorfiets gelanceerd wordt doorheen de track. Er kome twee tracks, waardoor men tegen elkaar kan racen.

 

In enkele filmpjes van de fanpage Mirabilandia Forever zien we hoe de werkzaamheden van start gingen en er al heel wat footers voor de achtbaan geplaatst zijn.

 

 

 

Bron en foto’s: Mirabilandia Forever