Canada’s Wonderland kondigt grootste Dive Coaster ter wereld aan

Het Canadese pretpark Canada’s Wonderland heeft de plannen rond haar nieuwe achtbaan voor 2019 onthult. Het park heeft de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard aangesproken om de grootste Dive Coaster uit de geschiedenis te bouwen.

 

De rollercoaster heeft de naam Yukon Striker gekregen, de achtbaan zal twee drops bevatten waarbij de inzittenden even stilhangen bovenaan de drop voordat de remmen los gelaten worden. De grootste drop heeft een hoogteverschil van 75 meter en zal onder het meer duiken. Tijdens deze 90° drop zal er een snelheid van 130 km/u bereikt worden. Op het 1105 meter lange parcours zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan.

 

Hiermee is Yukon Striker de snelste en langste Dive Coaster ter wereld, ook heeft de achtbaan de grootste drop van alle Dive Coasters. Daarnaast breekt Yukon Striker ook het inversie record van de Dive Coasters en zal het de eerste keer zijn dat dit type achtbaan een klassieke looping krijgt.

 

 

Verhaal:

Het is 1897 en een groep manen en vrouwen wagen zich een weg door de wildernis van noordwest Canada, de geruchten over goud achterna. Vanaf de top van Yukon verspreid zich het water over het landschap die de nieuwkomers verleiden met de belofte dat er rijkdom gegraven ligt in de ijskoude rivierbeddingen nabij Klondike.

De meeste goudzoekers zijn echter gedoemd te mislukken. De reis is verraderlijk langs de Chilkoot Trail, een steile en zware klim hoog in het kustgebergte. De seizoenen zijn extreem en het landschap is meedogenloos. De natuurgrillen zijn hard en verraderlijk.

Er zijn slechts enkele die er in slagen om deze zoektocht naar glorie succesvol te maken. Een steenarend zweeft hoog op de wind klaar voor de jacht. Wie zal de lange reis doorstaan? Wie zal de hoge bergpas en het verraderlijke terrein overwinnen?

 

 

Bouwwerkzaamheden:

De afgelopen weken kwam er ook al heel wat achtbaantrack aan in het pretpark. De eerste trackdelen arriveerden in juli. Ondertussen zijn ook deze eerste footers geplaatst.

 

 

Bron: Canadas Wonderland

Foto’s: JForces

Video’s: Canadas Wonderland