Zoë & Silos verkennen venijn ruige rotswoestijn bij Burgers’ Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo bouwt populaire educatieve formule gericht op jonge gezinnen steeds verder uit met musicals, televisieseries én videoclips

 

Zoë & Silos zijn elkaar na hun ontdekkingsreis door de mangroves van Belize even uit het oog verloren. In de rotswoestijn van Arizona kan hun geluk niet op als ze weer herenigd worden. Al snel ontmoeten ze een halsbandpekari die zijn familie na een plotselinge hevige regenbui is kwijtgeraakt. Op zoek naar zijn soortgenoten beleven Zoë & Silos nog tot en met zondag 26 augustus 2018 vijf maal per dag een spannend muzikaal avontuur in het Auditorium van Koninklijke Burgers’ Zoo.

 

Een avontuurlijke educatieve formule gericht op jonge gezinnen

Zoë & Silos zijn weer terug! In 2016 leerden bezoekers van Koninklijke Burgers’ Zoo voor het eerst het nieuwsgierige, leergierige meisje Zoë kennen in de black-light musical Deep Ocean Monsters. In de daarop volgende televisieserie op Telekids leerde Zoë als vaste dierenparkbezoeker stagiair dierverzorging Silos kennen, wiens vader ranger in Belize is. In 2017 ontdekten Zoë & Silos samen de mangroves van dit Midden-Amerikaanse land, waar het Arnhemse dierenpark al bijna dertig jaar een natuurgebied van 355 vierkante kilometer beheert. Sinds juli 2018 zijn tien videoclips van het duo met speciaal geschreven kinderliedjes over de dieren van Burgers’ Zoo op www.youtube.com/burgerszooarnhem te bekijken. Ook alle afleveringen van de televisieserie van Zoë & Silos staan hier online. Zoë & Silos: de Desert Musical is het nieuwste onderdeel in het educatieve verhaal.

 

Educatie via beleving

Met de gethematiseerde musicals, televisieseries en videoclips wil het Arnhemse dierenpark de jonge bezoekers en hun ouders op een aantrekkelijke wijze meenemen in het educatieve verhaal van de ecodisplays. Burgers’ Zoo staat internationaal bekend om deze natuurgetrouw nagebouwde leefgebieden, waar dieren vaak in grote vrijheid leven. In de musical Deep Ocean Monsters stond de Ocean centraal en werden mensen op onderhoudende wijze geïnformeerd over het leven rond het tropisch koraalrif en in de diepzee. In de televisieserie maakten de kijkers kennen met de dagelijkse gang van zaken in een modern dierenpark en kwam het natuurgebied in Belize aan bod dat het Arnhemse dierenpark al bijna dertig jaar met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama Zoo beschermt. In de Mangrove Musical maakten Zoë & Silos nader kennis met het bijzondere leefgebied van de mangrove in Belize en Arnhem, waar in de zomer van 2017 Burgers’ Mangrove werd geopend. De videoclips laten diverse ecodisplays en hun markante dierlijke bewoners de revue passeren, terwijl de Desert Musical spelenderwijs veel vertelt over de complexe leefwereld in de rotswoestijn. Uit onderzoek van Burgers’ Zoo onder de bezoekers blijkt dat mensen de musicals niet alleen hoog waarderen, maar ook aangeven daadwerkelijk wat geleerd te hebben.