Zes kolossale gietijzeren “armen” landen in Madurodam

De bouw van de inmiddels vijfde indoor attractie van Madurodam, de Waterwolf, is op stoom. Hoewel de spectaculaire familieattractie pas in de eerste helft van september open gaat voor het brede publiek, trok het gemaal de Cruquius (schaal 1:2) vandaag al veel bekijks. Met het bereiken van het hoogste punt van het imposante gebouw was het tijd om één van de meest in het oog springende elementen in te hijsen: de zes balansarmen die onderdeel zijn van ’s werelds grootste stoommachine, welke bezoekers binnenkort zelf mogen gaan bedienen. Net als bij het echte gemaal in Haarlemmermeer zullen ook deze gietijzeren reuzen binnenkort in Madurodam in beweging gezet gaan worden.

 

De naam van de nieuwe indoor attractie is een verwijzing naar de bijnaam van het verwoestende binnenmeer, de Waterwolf, dat tussen de 15e en 19e eeuw hele dorpen wegvrat. In de spectaculaire indoor attractie de Waterwolf beleven bezoekers in Madurodam binnenkort zelf tijdens een spectaculaire show hoe de Nederlanders met ’s werelds grootste stoommachine het immense Haarlemmermeer omtoverden tot land. Een indrukwekkend verhaal over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19e eeuw, en hoe gemalen zoals het gemaal de Cruquius ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden.

 

Volg de laatste ontwikkelingen op www.Madurodam.nl/Waterwolf