Walibi Holland en Fight cancer halen samen €31.935 op voor het goede doel

Afgelopen zaterdag 30 juni 2018 vond de eerste editie plaats van de Rollercoaster Run in Walibi Holland. Onder geweldige omstandigheden stonden 240 deelnemers klaar om het parcours af te leggen. Gezamenlijk haalden zij een bedrag bij elkaar voor Fight cancer van €31.935.

 

Om klokslag 19.00 uur klonk het eerste startschot voor de run, waarna de deelnemers een route aflegden door Walibi Holland. Het parcours bestond uit een route van 5 kilometer inclusief een ritje in Goliath en Lost Gravity. De afgelopen weken hebben alle deelnemers geld ingezameld om gezamenlijk een vuist te maken tegen kanker.

 

 

Deelnemer van de run Bianca Kistenkas vond het een bijzondere ervaring: “Ik ben onlangs mijn vader verloren aan longkanker. Wij kregen in januari te horen dat hij ziek was en hebben in april afscheid moeten nemen. In die 3 maanden zag ik mijn vader heel snel, heel ziek worden. Hij kon deze strijd helaas niet winnen. Ik heb voor het eerst van dichtbij meegemaakt wat zo’n ziekte kapot maakt. Het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Door mee te doen aan de Rollercoaster Run heb ik mijn verdriet omgezet in iets doen…”

 

 

Na afloop van de run overhandigde Mascha van Till de cheque, namens Walibi Holland, aan Limore Noach van Fight cancer. Beide directrices renden mee tijdens de run door het park en kijken met een goed gevoel terug op de eerste editie van de Rollercoaster Run. Limore Noach: “Het was echt leuk om én hard te lopen én in de achtbanen te kunnen. Een combinatie die normaal niet mogelijk is, maar die Walibi voor het goede doel mogelijk heeft gemaakt”. Het opgehaalde bedrag gaat via Fight cancer/KWF Kankerbestrijding naar jonge, talentvolle onderzoekers.