Sfeerverslag: Europa-Park – 20 – 21 April 2018

Zo’n 4 jaar geleden, tijdens het hemelvaartweekend, vond mijn laatste bezoek aan Europa-Park plaats. Hoog tijd dus voor een nieuw bezoek. Tijdens mijn vorig bezoek liepen de wachttijden zeer hoog op, tot wel 90 minuten. We hoopten dat het ditmaal anders zou zijn.

 

Het weer zat al super goed mee. Tegen de 30° C. is echt ideaal om alle waterattracties van Europa-Park uit te proberen. Vertrekken deden we een dag voordien, zodat we na een rustige rit aankwamen in hotel-appartement Marianna. Een super mooi en ruim appartement, ideaal voor wanneer het park vroeg dicht zou zijn. Na een wandeling rond Europa-Park, het aankopen van onze tickets voor morgen en een goede nachtrust was het de volgende dag tijd voor Europa-Park.

We liepen richting Arthur, deze baan was nog net niet open in 2014. Tijdens onze tocht passeerden we het prachtige Ierland, een themagebied dat ook nieuw was voor mij. Wat een prachtig gebied is dit geworden!

 

Wachttijd voor Arthur, zo een 10 minuten. We moesten eventjes uitzoeken hoe het lockersysteem werkt. Er stond toen nog geen medewerker; later stond die er wel. Wat een leuke en mooie attractie. De rit zelf is niet intens, maar echt wel leuk. Meer dan geslaagd.

 

Verder richting Oostenrijk en Alpenblitz. Geen VR; die wachtrij was vrij lang. Tof baantje. Om nadien te genieten van de pracht en praal in Spanje, om via de Atlantica richting Wodan te gaan. Fantastische rit, leuke baan, mooi aangekleed.

Op naar de topper van het park: Blue Fire. Wat een baan! De beste van Europa-Park! En dat met een wachttijd van amper 20 minuten. Dit is een stuk aangenamer dan de 90 min van vorige keer.

 

Een broodje zou ons wel smaken, en in het Portugese gebied kan je er eten. Jammer dat er maar keuze is tussen twee verschillende broodjes. Dat word het dus niet als middageten. Dan maar vlug Atlantica meepikken. Het was er toch meer dan warm genoeg voor. Mijn persoonlijke favoriet qua waterattracties in Europa-Park. Mooi stationsgebouw, en wat een zalige drop.

 

Dan maar Chinees in het Hollands gebied. Lap zeg, deze was dicht. Pff, richting het Scandinavisch themaland dan maar. Erg sfeervol is het hier, en wat bleek, ze hebben hier lekkere broodjes met vis. Tijdens zo een warme dag kan dat al eens smaken. Als dessert nog een stukje taart (al was het eerder een halve taart). Voor die prijs meer dan genoeg.

Fjord Rafting riep ons. In 2014 niet gedaan, dus na zes jaar moest ik deze nog eens uitproberen. Wauw, echt een van de mooiste rapids die er is. Voor mij is alleen River Quest beter dan deze.

 

Even wat rust opgezocht met een tochtje bij de Piraten in Batavia, en een rustig tochtje op het meer met Jungle Rafts.Om daarna verder te wandelen naar Voletarium, hier bleek het maar 10 minuten wachten te zijn. Een stuk minder dan de 50 minuten bij de start van de dag. Vlug daarheen dus. Wat een ervaring. Nog nooit kreeg ik kippenvel in een attractie. Ik wou zelfs spontaan beginnen te applaudisseren toen het gedaan was. Echt de kers op de taart.

 

Eventjes bekomen in de Elfenfahrt  en de Piccolo Mondo, en dan tijd voor Silver Star. Voor velen een baan die niet veel voorstelt. Voor mijn gezelschap, en ook mijn gezelschap van 2014 en 2012, te intens. Vooral voor de dames bleek het telkens een beetje te heftig  te zijn.

 

We laten de rest een beetje links liggen en gaan schieten in Abentuer Atlantis. Toch maar eventjes iets drinken in de Arena of Football en de dames te laten bekomen van Silver Star. Met zo een warm weer is een drankje op tijd toch wel nodig. We hadden nog redelijk veel tijd over, ook al bleef het park niet super lang open. Maar tot 18u30, omdat er echt weinig bezoekers (voor Europa-Park-normen dan) aanwezig waren.

Swiss Bob is echt een pareltje. Een leuke baan die mooi is aangekleed, maar ook Matterhorn Blitz is echt een tof baantje.

 

Pegasus sloegen we over. Eerst tijd voor Poseidon. Dit is best een pijnlijke rit geworden, vind ik persoonlijk. Bij mij blijft deze baan een streling voor het oog, maar een doorn voor wie erin zit.

 

Vlug nog die foute darkride in Rusland meepikken om daarna de laatste achtbaan van de dag te doen, Euro –Mir. De operator die ons binnenliet was eerst de meidengroep voor ons nog een beetje aan het plagen, wat bij de meiden een ware giechelbui veroorzaakte. Euro-Mir blijft echt erg leuk.

 

Toen bleek plots de parade te starten. Daarna zijn we dan maar gaan eten in Spices. Het was echt super lekker. Zeker een aanrader. Eindigen deden we met nog een ritje in Voletarium. Tot zover was dit dag één van Europa-Park.

Dag twee was vooral een bisnummerdagje. Arthur, Wodan, …  Voor het eerst ook Whale Adventure gedaan. Deze attractie is werkelijk heel leuk uitgewerkt. We maakten eveneens een ritje op Pegasus, iets wat we dus de dag ervoor niet deden. Als kers op de taart deed ik voor het eerst het spookhuis. Als lunch mocht het wat vettiger zijn deze keer met een lekkere hamburger in het Engelse gebied.

 

We bezochten ook de ijsshow over beertje Paddington. Dit was een zeer mooie en leuke show.‘s Avonds zijn we iets gaan eten bij Don Quichotte, in het Spaanse themaland. Het was er à la carte, dus een beetje duurder, maar ik heb er wel een super lekker gerecht gegeten. Top!

En dan is er natuurlijk nog de rit van zes uur lang huiswaarts. Bedankt voor het lezen.