Luxemburgse achtbaan present op de zomerkermis van Namen

Het is weer zover. Van 29 juni tot en met 30 juli is er 32 dagen lang de Foire de Juillet in de Waalse provinciehoofstad Namen. 80 attracties zijn er heel de maand terug te vinden en daarvan zijn er 15 die als grootvermaak aanzien kunnen worden.

 

Dit jaar zijn er attracties terug te vinden uit 4 verschillende landen. Naast België is er ook een exploitant uit Nederland, Frankrijk en zelfs Luxemburg. Het is de Luxemburgse kermisachtbaan, de Big Apple van Jean-François Vandervaeren, die tot in Namen afzakt. Het is één van de twee reizende achtbanen die Luxemburg bezit.

Wie de kermis wilt verkennen of een mooi uitzicht over de stad wil, kan beginnen met een ritje te maken op La Grande Roue van Schweig Jean, een groot reuzenrad. Wie eveneens geen hoogtevrees heeft maar van de nodige sensatie houdt, moet zeker de Booster “High Energy” van Hendrickx Alain uitproberen. In deze attractie zit je in een bakje aan een lange arm die rond draait op hoge snelheid.

Echte thrill rides zijn er bijvoorbeeld met de Aqua Riesen Polyp van Lauwers René, de Break Dance van Simon Jeanny en de Maxi Dance van Noël Cédric, dit is een Smashing Jump attractie. Verder hebben we ook nog een Matterhorn, dit is de Skate van Heck Freddy en de Roll Over, de Shaker van Tantillo/Zeppieri.

Andere grote attracties zijn de Take Off van Schmitt Philippe en de X-Factory is dan weer een Freak Out van de Franse exploitant Delaporte.

Wie het liever wat rustiger aan doet kan zich uitleven in het Funhouse “Caraïbes Folies” van Collard Jean-Marie of zich een uitweg zien te banen in het glazen doolhof “Ice Age” van Coenen Alain. Kinderen kunnen zich dan weer uitleven op de glijbaan “Toboggan” van Roels Erno of hun angsten overwinnen in het Nederlandse spookhuis Ghost Train van Regter. Natuurlijk zijn er ook nog botsauto’s aanwezig en dat zijn deze keer de Belgian Skooter van Besanger Geneviève.

 

Hieronder vindt je de attractielijst terug van het grootvermaak met een aantal video’s van de belangrijkste attracties.

 

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak:

Belgian Skooter – Besanger Geneviève (Botsauto’s)

Aqua Riesen Polyp – Lauwers René (Polyp Monster)

Big Apple – Vandervaeren Jean-François (LUX) (Family Coaster)

Break Dance – Simon Jeanny (Break Dance 1)

Caraïbes Folies – Collard Jean-Marie (Funhouse)

Ghost Train – Regter (NL) (Spookhuis)

High Energy – Hendrickx Alain (Booster)

Ice Age – Coenen Alain (Glazen Doolhof)

La Grande Roue – Schweig Jean (Reuzenrad)

Maxi Dance – Noël Cédric (Smashing Jump)

Shaker – Tantillo/Zeppieri (Roll Over)

Skate – Heck Freddy (Matterhorn)

Take Off – Schmitt Philippe (Take Off)

Toboggan – Roels Erno (Rutsche)

X-Factory – Delaporte (FR) (Freak Out)

 

 

 

 

Bron: Kermis-land.be