Formule E coureur Emerson Fittipaldi bezoekt met gezin Gardaland

Samen met zijn gezin heeft de coureur de meest adrenalinevolle attracties van het Park willen uitproberen, waaronder Raptor en Shaman maar ook Mammut, Kung Fu Panda Master, Colorado Boat en Fuga da Atlantide… en ten slotte Peppa Pig Land, het nieuwtje van 2018.

 

Fittipaldi heeft bij deze gelegenheid zijn recente ervaring gedeeld met het besturen van een elektrische auto in de Formule E en het belang van deze formule voor de toekomst van de auto-industrie: “Het was me een groot genoegen de Formule E op het circuit van Zurich te rijden! In de elektrische auto zit geen elektronica, ik heb erin gereden zoals ik vroeger ook reed: met alleen de mechanische auto en de coureur. De elektrische formule is de formule van nu en van de toekomst, omdat in de grote steden luchtvervuiling een groot probleem is. Ik ben er zeker van dat, dankzij de grote merken die erbij betrokken zijn, de ontwikkeling van de Formule E ook nuttig zal zijn bij de ontwikkeling van elektrische auto’s die dagelijks gebruikt zullen worden.”

Maar Emerson Fittipaldi stond ook stil bij een aantal overwegingen over de eigenschappen die een piloot moet hebben: “Om kampioen te worden moet een piloot tijdens het hele kampioenschap zeer constant zijn. Hij moet zeker goede reflexen hebben, coördineren en werken onder druk, werken aan lichaam en geest op een harmonieuze manier om resultaten te boeken. Maar net zo belangrijk is dat hij teamgeest heeft, want teamwork is essentieel. Een goede coureur moet het werk achter elke afzonderlijke race begrijpen en een goede relatie hebben met monteurs en ingenieurs.”

Het bezoek aan Gardaland was ook een gelegenheid om te reageren op de Franse Grand Prix die zondag werd gehouden: “Vanaf de allereerste ronden was het een zeer zenuwslopende Grand Prix. Vettel was te agressief om Bottas in te halen, vervolgens is hij boos geworden. Je kunt geen Grand Prix winnen bij de eerste bocht, maar je kunt hem wel verliezen bij de eerste bocht.”

En in het algemeen op het lopende Formule 1-kampioenschap: “Technisch gezien heeft Ferrari meer kansen om te winnen en in de laatste drie of vier Grands Prix races heeft Mercedes begrepen dat Ferrari beter is geworden; Toto Wolff was erg zenuwachtig omdat hij verrast was door de prestaties van Ferrari.”

Tot slot nog een algemene opmerking over het huidige kampioenschap en de verwachtingen voor volgend jaar: “Dit kampioenschap was evenwichtiger met goede coureurs als Ricciardo met Red Bull die erg sterk is; Verstappen is jong maar zeer agressief. Laten we hopen dat het Kampioenschap volgend jaar nog meer in balans kan worden gebracht met een nieuwe Grand Prix in Miami.”