Uitgelicht: Zum Rittersturz – Wild- und Freizeitpark Klotten

Zum Rittersturz is een waterachtbaan, gelegen in het Duitse park Wild- und Freizeitpark Klotten. Deze achtbaan opende hetzelfde gebouw als de achtbaan Heiße Fahrt. Zum Rittersturz heeft een van de steilste drops op een waterattractie in Europa.

 

 

Zum Rittersturz is een watercoaster gebouwd door het Zwitserse bedrijf ABC rides. Met deze waterachtbaan opende het kleine park een attractie met een van de steilste drops op een waterattractie in Europa, een flinke investering voor dit park dus.

Maar de drop is niet het enige dat deze baan speciaal maakt. Bij het begin van de rit varen de bootjes door een stukje darkride, om na dienop een verticale lift te komen. Deze lift draait volledig rond en het bootje maakt een eerste bunny hop bovenaan de first drop. Deze first drop heeft een hellingsgraad van 56°.

Op de concepttekeningen was te zien hoe de watercoaster zou kruisen met Heiße Fahrt, een achtbaan die oorspronkelijk door een vulkaan zou rijden. Maar met de komst van de watercoaster werd een nieuw concept bedacht, beide banen zouden doorheen een kasteel rijden. Ook deze plannen werden tot op heden niet uitgevoerd.

Zum Rittersturz heeft een hoogte van 25 meter en een lengte van 240.5 meter. De bootjes behalen een topsnelheid van 75 km/u.