Tweede Plopsa park op komst in Polen

In Polen moet het eerste Plopsa-park, Majaland Kownaty, nog geopend worden en er zijn al plannen voor een tweede Poolse uitvalsbasis. Ook in de hoofdstad Warschau zal begonnen worden aan de bouw van een Majaland park.

 

Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan het Poolse Plopsa –park Majaland Kownaty, waar 25 attracties zullen aangeboden worden wanneer het park dit najaar opent. Toch zit de groep nog niet stil in Polen. Voor hun eerste park wordt namelijk al een uitbreiding voorzien in de vorm van een houten achtbaan, die te vergelijken zal zijn met Heide The Ride in Plopsaland De Panne.

Maar nog grotere plannen zijn er in de hoofdstad van het land. Hier verscheen onlangs een aankondigingsbord met daarop de tekst: “Maya komt naar Warschau.” Steve Van Den Kerkhof bevestigde ondertussen dat er ook in deze stad een indoorpark zal gebouwd worden.

Voor de bouw van dit park wordt opnieuw een samenwerking aangegaan met de Nederlandse investeringsmaatschappij Momentum Capital en bouwbedrijf DFE.

Dit nieuwe park zal als hoofdthema opnieuw Maya De Bij krijgen, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen hier ook andere Studio 100-figuurtjes als thema gebruikt worden, waaronder Wickie De Viking en Heidi. Een exacte locatie en openingsdatum moeten momenteel nog bepaald worden.

 

 

Bron en foto: Plopsa