Tweede baby koeneusrog in SEA LIFE Blankenberge

Eind april werd de eerste koeneusrog geboren en nu wordt deze vergezeld door een tweede baby koeneusrog. Bijzonder is dat de koeneusroggen familie zijn. De moeders van de twee roggen zijn zelf ook moeder en dochter. De ouders verblijven al sinds 2012 in het park. Het is voor het eerst dat zij een pup ter wereld brengen in het park.

 

 

Koeneusroggen

Deze roggensoort lijkt erg goed op adelaarsroggen, ze worden soms ook beschouwd als een onderfamilie (Rhinopterinae) van deze groep. Alleen de vorm van de kop is anders, vandaar ook hun naam. Deze familie komt voor in tropische en subtropische gebieden van de Atlantische Oceaan, de oostelijke Indische Oceaan en de westelijke Grote Oceaan. De grootte van de roggen kan variëren in lengte tussen de 86 cm en 215 cm.

 

Broedprogramma

De koeneusrog wordt in het wild vaak gevangen, vanwege zijn mooi en elegant uiterlijk. Het succesvol broedprogramma binnen SEA LIFE Blankenberge is dus een mooie stap in de goede richting om wildvang te verminderen en later ook te stoppen. Naast SEA LIFE Blankenberge kweken ook SEA LIFE Gardaland  en enkele andere buitenlandse parken koeneusroggen.

 

Verschillende soorten roggen

Op dit moment verblijven er in SEA LIFE Blankenberge 4 soorten roggen. Koeneusroggen, stekelroggen, blonde roggen en zoetwater pijlstaartroggen. De koeneusroggen zwemmen rond in de nieuw verlichtte ocean tunnel van het park, waar u onder de dieren door kunt wandelen.