Toverland bereikt mijlpaal: Eerste testrit Fenix is een feit!

Om half tien vanavond was het zo ver, de gloednieuwe achtbaan Fenix maakte haar allereerste testritje in Toverland. De testten begonnen met het traag beklimmen van de lifthill en stukje voor stukje ging het hoger tot de trein doorheen de track raasde.

 

Net iets meer dan een maand voor de officiële opening kwam de nieuwe achtbaan Fenix vandaag tot leven in Toverland. Het treintje legde voor het eerst het volledige parcours af omstreeks 21.30 en dat gebeurde al aan een behoorlijke snelheid. De topsnelheid van de baan zal  op 95 km/h komen te liggen.

 

 

Update

In een  nieuw filmpje zien we enkele onride beelden

 

 

Fēnix wordt de grootste Wing Coaster van Europa en wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). De achtbaan heeft een hoogte van 40 meter en tijdens de rit wordt een snelheid van 95 km/u bereikt. Het parcours is 813 meter lang en een ritje duurt 1 minuut en 45 seconden. Inzittenden gaan doorheen drie inversies, een Dive DropImmelmann en een Zero-G Roll. Daarnaast zal er ook nog een Helix in de baan zitten. De achtbaan is een investering van 17 miljoen euro en is de eerste loopingcoaster van het Limburgse pretpark. De officiële opening van deze achtbaan en het themagebied Avalon is gepland voor 7 juli. Op deze dag zal ook de nieuwe ingang met achterliggende themazone Port Laguna openen.

 

Foto en filmpje: Toverland