SEA LIFE TRUST gaat ’s werelds eerste Beloega walvisreservaat creëren

Het SEA LIFE TRUST heeft aangekondigd dat het ’s werelds eerste open water toevluchtsoord voor Beloega walvissen zal creëren in een baanbrekend marine welzijnsproject in IJsland.

 

Samen met WDC, is het SEA LIFE TRUST Beluga Whale Sanctuary een van de grootste ontwikkelingen in de bescherming en bescherming van in gevangenschap levende walvisachtigen en dolfijnen in tientallen jaren én de eerste in zijn soort voor walvisachtigen. Men hoopt dat het project zal bijdragen aan de rehabilitatie van meer gevangen walvissen in natuurlijke omgevingen in de toekomst en op een dag een einde zal maken aan walvis- en dolfijnentertainment.

 

Het reservaat wordt in het voorjaar van 2019 de nieuwe thuis voor zijn eerste bewoners, twee vrouwelijke Beloega walvissen, Little Grey en Little White.

Momenteel bevinden ze zich in Changfeng Ocean World in Shanghai (China), Little Grey en Little White nemen deel aan een ongelooflijke reis van 6.000 mijl en worden per vliegtuig, land en zee vervoerd naar een groot reservaat in een natuurlijke baai bij Heimaey (een van de Westman-eilanden, gelegen aan de zuidkust van IJsland).

De afgelegen baai, die tot 32.000 m² breed is en een diepte tot 10 m heeft, is gekozen om een ​​natuurlijkere subarctische omgeving en een wild leefgebied te bieden voor deze geweldige walvissen.

 

Andy Bool, hoofd van SEA LIFE Trust, zei: “We zijn verheugd een nieuwe basis te leggen op het gebied van dierenwelzijn bij het scheppen van ’s werelds eerste reservaat voor Beloega walvissen. Dit project is al jaren in de maak en is een baanbrekende oplossing voor hoe de aquariumindustrie de toekomst van walvissen in gevangenschap kan veranderen.

“Dit is echt een wereldwijde inspanning en we werken samen met onze partners, vooraanstaande dierenartsen en mariene experts. Wij geloven dat het verschaffen van een meer natuurlijke habitat voor Little Grey en Little White om in koele wateren te duiken en interactie met de natuurlijke omgeving te hebben, hun levenskwaliteit aanzienlijk zal verbeteren. ”

Het wordt nu echt concreet, gezien de bouwvergunning voor de SEA LIFE TRUST Beluga Whale Sanctuary al in april werd verleend.

Gesteund door een donatie van Merlin Entertainments en ondersteund door ’s werelds grootste keten van familie-aquaria, SEA LIFE, zal het reservaat bestaan ​​uit een prachtige natuurlijke zeearm in de baai van Klettsvik en een verzorgingscentrum en bezoekerscentrum aan de landzijde.

 

Chris Butler-Stroud, Chief Executive van WDC, zei: “We juichen de toezegging van Merlin en het SEA LIFE TRUST toe om een ​​betere, alternatieve toekomst voor deze Beloega’s te vinden, wat in overeenstemming is met onze bezorgdheid over het houden van walvissen en dolfijnen in gevangenschap over de hele wereld, en de noodzaak om een ​​oplossing te vinden voor de duizenden gehouden individuen.

“We zijn er trots op om vanaf het allereerste begin een partner te zijn geweest in dit belangrijke project om het welzijn van Beloega’s te verbeteren. We hopen dat het een blauwdruk zal creëren voor verdere reservaten voor Beloega’s en andere in gevangenschap levende walvissen en dolfijnen. Dergelijke initiatieven zijn hard nodig om de risico’s dat gevangenschap vormt m.b.t. gezondheid en welzijn van walvissen en dolfijnen aan te pakken.”

Little Grey en Little White zijn 12 jaar oud en hebben elk een heel verschillende en unieke persoonlijkheid. Terwijl Little White verlegen en gereserveerd is, is Little Grey veel vocaler en ondeugender.

Ze nemen deel aan een speciaal trainingsprogramma, ontworpen door een team van toonaangevende dierenartsen en walvisachtigen, om hen te helpen zich voor te bereiden op de komende reis, en zich aan te passen en te wennen aan de Noord-Atlantische wateren. Dit bevat:

 

  • Introductie van de Beloega’s op gespecialiseerde apparatuur, waaronder brancards en platformtraining om hen voor te bereiden op transport
  • De walvissen trainen om hun adem langer onder water te houden om ze klaar te maken voor duiken
  • De kracht van de Beloega’s opbouwen door snel te zwemmen in hun huidige zwembad, om hen te helpen zich aan te passen aan de getijden en stroming van hun nieuwe huis
  • Het verhogen van de calorie-inname van de Beloega’s door een rijk dieet van haring en lodde om gewichtstoename en extra blubber te ondersteunen voor koudere wateren die ze in IJsland zullen ervaren
  • Rob Hicks, directeur van dieren- en welzijnsafdeling Merlin, zei:”Dit is een complex en logistiek uitdagend herhuisproject van twee geliefde Beloega walvissen. Little Grey en Little White zijn zeer intelligente zeezoogdieren en zijn snelle leerlingen, maar we nemen alle voorzorgsmaatregelen om hun gezondheid en welzijn te beschermen.
  •  

 “Het aquariumteam van Changfeng Ocean World is zeer behulpzaam geweest bij het ondersteunen van dit project en we zullen elke Beloega helpen om zich voor te bereiden op deze historische reis en hun nieuwe omgeving. Een team van dierenartsen zal te allen tijde bij de walvissen aanwezig zijn om hun welzijn te bewaken en om te verzekeren dat hun verplaatsing succesvol is. ”

Sinds Merlin Entertainments Changfeng Ocean World in 2012 verwierf, werd een duurzame rehabilitatieoplossing voor de Beloega’s verkend, gedreven door zijn filosofie om walvisachtigen zoals dolfijnen en walvissen niet in gevangenschap te houden.

 Het reservaat zal afgewerkt worden in 2019. Het reservaat zal een beperkt aantal bezoekers, een discrete blik op de walvissen bieden om de operationele kosten op lange termijn op te vangen. Dit alles met het als prioriteit dat de twee walvissen niet gestoord worden in hun nieuwe en zeer natuurlijke omgeving.

 

 

Ga voor meer informatie over het SEA LIFE TRUST Beluga Whale Sanctuary naar www.sealifetrust.org.