SEA LIFE Blankenberge verwent zeeleeuwen met verfrissend toetje

SEA LIFE Blankenberge bezorgt deze week enkele van haar dieren een verfrissend hapje, naar aanleiding van de aanhoudende droogte. Het brengt de dieren meteen in zomerse sferen. De zeeleeuwen krijgen deze namiddag hun ijstaart met kleine haring, stukken inktvis en lodde. Zeeleeuw Rocky was alvast erg nieuwsgierig en snoepte van de kleine haringen als topping op de ijstaart, toen dierenverzorger Jonathan hem al even toonde.

 

Rocky is een zeeleeuw van 18 jaar oud en verblijft samen met zijn halfbroer Milo in SEA LIFE Blankenberge. Ze krijgen drie keer per dag een educatieve training. “Wie in het park het dier wil herkennen: Rocky is de grootste en slankste zeeleeuw van het duo, halfbroer Milo is molliger en heeft een veel kortere nek. Als je héél goed kijkt, kun je ook zien dat halfbroer Milo 3 zwarte snorharen heeft.”, vertelt Jonathan.

 

 

Factsheet zeeleeuw Rocky:

  • Leeftijd: Ik ben geboren in het jaar 2000 en ben dus 18 jaar oud.
  • Lievelingseten: Ik krijg iedere dag haring en makreel, maar mijn lievelingseten is zonder twijfel haring! Dat is lekker vet en daar hou ik van.
  • Ik eet graag: Ik eet in de winterperiode 5 kilogram vis, maar in de zomer ben ik tevreden met 3kg en af en toe een visje.
  • Hobby’s: plonzen in het water, zonnebaden, af en toe wat brullen

 

Park in volle voorbereiding voor een succesvolle zomer

In tussentijd bereid het park zich voor op een drukke zomerperiode. Voor de bezoekers werd de grote vlakte kunstgras onder het klimavontuur vervangen door écht gras, met een zone zand voor het springkastelenparadijs dat vanaf 4 juli toegankelijk is voor haar bezoekers. Daarnaast wordt de informatie in het binnen-gedeelte van het park voortaan voorzien in 4 talen via touchscreens, waardoor het park nog beter tegemoet komt aan de behoeften van de toeristen deze zomer. Verwacht wordt dat binnenkort ook de eerste gewone zeehonden opgevangen zullen moeten worden. SEA LIFE Blankenberge vangt immers alle zeehonden in uiterste nood op in hun opvangcentrum.

 

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

  1. Houd afstand (meer dan 10 meter is ideaal) en probeer het dier niet aan te raken. Het blijft een wild dier, dat lelijke bijtwonden kan aanbrengen.
  2. Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of stuur beeldmateriaal naarsoszeehond@gmail.beof de dierenverzorger van wacht via Whatsapp (0477345890).
  3. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
  4. Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).