Nieuwe glijbanen voor zwempark Energylandia in opbouw

Door al het nieuws over de megacoaster Hyperion, die onlangs haar track vervolledigd zag worden in Energylandia, zouden we over het hoofd zien dat ook het waterpark een mooie uitbreiding krijgt. Er zijn namelijk twee grote nieuwe glijbanen in opbouw. Uiteindelijk zullen er maar liefst tien nieuwe glijbanen zijn.

 

Energylandia had al een bescheiden waterpark in het assortiment, maar dit was voornamelijk gericht op jonge kinderen. Daar komt nu verandering in want bij de 10 nieuwe slides zullen er heel wat spectaculaire glijbanen bij zitten. Zo zullen er twee glijbanen komen met een valluik waarbij bezoekers bijna loodrecht naar beneden zullen vallen.

Op deze bouwfoto’s zien we al delen van de grootste glijbanen.

 

Naast de vrijevalslides komt er ook een glijbaan met een draaitol waarbij bezoekers op het einde van de tol in een gat naar beneden zullen vallen. Verder komt er ook een glijbaan met twee Cones.. Naast de trechterglijbaan en Cone-glijbaan zal er ook nog een halfpipe-glijbaan geopend worden. Naast deze vijf heftige glijbanen komen er ook nog vijf glijbanen voor bezoekers die het liever wat rustiger aandoen.

 

Bron Energylandia

Foto’s: Skyscraper City