Grootste Europese megacoaster wordt aan eerste testen onderworpen

Op nieuwe videobeelden die op sociale media circuleren van de Poolse megacaoster Hyperion in Energylandia, zien we hoe techniekers een treindeel over de lift hill van de achtbaan hijsen. Terwijl de gondel zachtjes naar boven wordt getrokken houden ze nauwlettend alle bewegende onderdelen in de gaten. Vanaf nu zal het niet lang meer duren vooraleer de allereerste echte testritten kunnen doorgaan.

 

 

De werkzaamheden lopen er alvast als een trein. Nog niet lang geleden konden we al aankondigen dat het laatste baandeel van Hyperion gemonteerd werd aan de rest van de track, en nu zitten we al meteen in de volgende fase, namelijk het uitvoerig testen.

Hyperion is maar liefst 77 meter hoog en heeft een first drop van 80 meter. De first drop kent een hellingsgraad van 84 graden en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond gaat. Terwijl de trein door deze tunnel raast zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u! Hierdoor wordt Hyperion de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. Daarnaast is het zelfs de grootste Megacoaster van Europa. De Europese records van snelste en hoogste rollercoaster van dit type achtbaan komen hierdoor zelfs op naam van dit stukje staal te staan.

 

Bronnen: Wonder World, RCDB