Frozen achtbaan voor Disneyland Hong Kong

In Hong Kong ondergaat het Disneypark heel wat veranderingen. Zones worden opnieuw aangekleed en krijgen een ander thema, maar ook nieuwe themagebieden worden gebouwd. Een van die gebieden zal in het teken komen te staan van de succesvolle animatiefilm Frozen. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat dit gebied een gloednieuwe achtbaan zal krijgen.

 

In 2021 zal in de Fantasyland zone van Disneyland Hong Kong een themagebied geopend worden dat in het teken staat van de film Frozen. Op de originele concepttekeningen zagen we hoe het gebied een groot ijskasteel zou krijgen, maar op een recentelijk onthulde tekening zien we plots een niewe achtbaan voor dit gebied.

De nieuwe achtbaan zal door het berglandschap naast het kasteel gebouwd worden. Het type achtbaan wordt een mijntrein achtbaan met schommelende bakjes, ook wel een Sleigh Ride genoemd. Dit type achtbaan werd voor het eerst gebouwd in 2014 in het Magic Kingdom Park in Florida en later ook in het Disneyland park in Shanghai. In deze laatste twee parken gaat dit type achtbaan door het leven als de Seven Dwarfs Mine Train.

 

 

Bron WDW News Today

Foto Disneyland