Eerste achtbaan Daftöland is compleet

Het Zweedse pretpark Daftöland opent dit jaar haar allereerste achtbaan met Skutan.  De achtbaan zal voornamelijk gezinnen met jongere kinderen aantrekken vanwege de lage instapdrempel. Deze week werden de laatste trackdelen geplaatst in het park.

 

In het Zweedse pretpark Daftöland is het uitkijken naar de opening van de allereerste achtbaan Skutan. Deze achtbaan is een eerder bescheiden exemplaar gebouwd door het Italiaanse bedrijf Preston & Barbieri. Onlangs werden de laatste trackdelen in elkaar geschroefd.

 

Skutan zal vooral gericht zijn op gezinnen met jongere kinderen, die al een ritje kunnen maken vanaf 90 centimeter. De achtbaan moet een boottochtje voorstellen over de golven van een onstuimige zee. De hoogte van de baan is 7 meter en het grondoppervlak is 26 meter op 13.5 meter.

Het park is gelegen naast een camping en wil gaan groeien om zo ooit bij de grotere parken van het land te gaan behoren. In het park kan je momenteel al een boomstamattractie vinden en twee Nautic Jets. Maar ook heel wat speeltuinen voor kinderen en een schommelboot.

 

Bron en foto’s: Daftöland