Colourful Yunnan Happy World bouwt indrukwekkende achtbaandecoratie

Het nieuwe Chinese pretpark Colourful Yunnan Happy World, gelegen in Jinning in de provincie Yunnan, is bezig met de opbouw van verschillende spectaculaire beelden. De beelden zijn in de vorm van reusachtige dieren die over heel het park te zien zijn. Het park moet dit jaar nog openen.

 

De pretparksector in China is een booming business. Elk jaar worden er tientallen nieuwe pretparken geopend, maar tussen al deze nieuwe parken is Colourful Yunnan Happy World pretpark een bijzonder project. Op bouwfoto’s van het park zijn namelijk metershoge standbeelden te zien. Deze zijn geplaatst bij de verschillende spectaculaire achtbanen die het park bezit.

Twee indrukwekkende tijgers brullen naar een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze achtbaan is 30,9 meter hoog en 390 meter lang. Tijdens het parcours rijden de boten van de watercoaster zowel over de achtbaantrack, maar varen ze ook door het water.

Een andere achtbaan voor het park is een gelanceerde achtbaan die eveneens gebouwd is door Mack Rides. Hier zijn twee olifanten te zien die op hun achterste poten staan. Het gaat om een Blue Fire-kloon die we kennen uit het Duitse Europa-Park. Deze achtbaan behaalt tijdens de lancering een snelheid van 100 km/u in 2,5 seconden. De gelanceerde achtbaan is 36 meter hoog en 1.056 meter lang. Tijdens de rit gaan de bezoekers 4 keer overkop.

De derde achtbaan van het park is een Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). De rollercoaster kreeg de naam Snow Peak Eagles en was een investering van 130 miljoen CNY, omgerekend zo’n 17 miljoen euro. Snow Peak Eagles is 45 meter hoog en behaalt een snelheid van 75 km/u. Tijdens het parcours van 1.024 meter gaan de bezoekers 5 keer overkop.

De vierde en laatste achtbaan van het park is een mijntrein achtbaan. Deze wordt gebouwd door de Chinese fabrikant Golden Horse. De mijntrein zal een lengte krijgen van 750 meter en wordt 15,4 meter hoog. Het parcours bevat twee lifthills. Naast de achtbanen krijgt het park ook een 108 meter hoog reuzenrad.

 

Bron: rcdb

Foto’s: VHCoasters