Bouwupdate: Port Laguna en Avalon – Toverland

Vorig weekend mocht de pers voor een laatste maal de bouwwerf bezoeken van de nieuwe ingangszone Port Laguna en de themazone Avalon in het Nederlandse Toverland. Beide zones zullen over minder dan een maand officieel geopend worden voor de bezoekers.

 

Port Laguna

De rondleiding begon bij de nieuwe ingangszone Port Laguna, waar een kassagebouw staat met 14 kassa’s. Er wordt een sectie voorzien voor groepen en een sectie voor gewone bezoekers. Na de aankoop van een toegangskaartje loop je door naar de effectieve inkom. Hier zullen poortwachters een controle uitvoeren, zodat bezoekers geen zwarte magie kunnen gebruiken om naar binnen te gaan. Voorwerpen die niet worden toegelaten in het park kunnen achtergelaten worden in een gebouwtje met lockers.

Port Laguna ziet er ondertussen al behoorlijk kleurrijk uit. De gebouwtjes in dit gebied herbergen een grote winkel, waar alle souvenirs uit het park te koop zullen zijn. Verder is er een horecapunt waar men in de ochtend kan ontbijten en later op de dag een middagmaal kan eten. Dit zal de naam Mañana krijgen. Ook kan je het Magiezijn ontdekken, waar alles op zijn kop staat. Hier worden aangespoelde flessen verzameld die teruggevonden worden in de baai van Port Laguna.

Ook Solaris staat al recht. Deze 27 meter hoge vuurtoren bevat een ijsjespunt. Ook de baai is ondertussen goed herkenbaar. Hier zullen kinderen zich kunnen uitleven op meerdere speeltuigen.

 

Avalon

 

Fēnix

Wie Avalon zegt, denkt ondertussen meteen aan de blikvanger Fēnix. Fēnix is de grootste Wing Coaster van Europa en werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard . De achtbaan heeft een hoogte van 40 meter en tijdens de rit wordt een snelheid van 95 km/u bereikt. Het parcours is 813 meter lang, een ritje duurt 1 minuut en 45 seconden. Inzittenden gaan doorheen drie inversies, een Dive DropImmelmann en een Zero-G Roll. Daarnaast zal er ook nog een Helix in de baan zitten.

De eerste testritten vonden onlangs nog plaats.

 

 

De ingang van de nieuwe achtbaan ziet er zonder overdrijven al behoorlijk indrukwekkend uit. Deze zit verwerkt in rotsen die begroeid lijken te zijn door mos. Ook hier zie je Merlijns toren. Wie de wachtrij volgt zal ook doorheen deze toren lopen en bovenin het nest van de vuurvogel ontdekken.

 

Merlin’s Quest

Een andere attractie in het nieuwe gebied is Merlin’s Quest. Deze boottocht neemt je mee doorheen een rivier die door de zone loopt. Op deze rivier varen veertien bootjes, waarin je een tocht van twaalf minuten maakt. Het parcours van deze boottocht is 430 meter. De boottocht zal je meenemen naar Tír na nÓg, de bron van het eeuwige leven. Onderweg vaar je ook doorheen een grot, waar een darkridegedeelte verborgen zit.

 

Ook deze attractie werd onlangs voor het eerst getest.

 

Flaming Theater

Binnenkijken mocht ook bij restaurant Flaming Theater. Dit wordt de ontmoetingsplaats voor de wijzen van de wereld. Tovenaars en magiërs zullen hier samenkomen om onder het genot van een goed stuk vlees en verrukkelijke drank te filosoferen over magie en de strijd tegen het kwaad. Maar voor de bezoekers wordt dit een plek waar men middeleeuwse maaltijden kan eten met veel vlees, zoals grote vleesspiezen, kip enzoverder.

 

Foto’s: Deze foto’s werden genomen door onze collega’s van Themeparknews, waarvoor onze dank.