Zwemparadijs Tropical Islands komt mogelijk te koop

Het grootste overdekte zwempark ter wereld, Tropical Islands, zal mogelijk te koop komen te staan. Volgens het zakenkantoor Bloomberg wordt momenteel gekeken of er potentiele kopers zijn voor het park.

 

Ananda Krishnan, de Maleisische eigenaar van Tropical Islands, heeft een onderzoek gevraagd naar potentiele kopers van het overdekte zwempark Tropical Islands te Duitsland. De man wil zich namelijk meer gaan concentreren op zijn bezigheden in zijn thuisland zoals het telecombedrijf Maxis Communications. Volgens Bloomberg heeft de Maleisische miljardair al gesprekken gevoerd met potentiële kopers. De besprekingen bevinden zich echter nog in een vroeg stadium.

Op dit ogenblik is het nog niet geheel duidelijk of de verkoop effectief zal plaatsvinden wanneer een potentiele koper gevonden wordt. Een andere bron vermeldt dat er ook een mogelijkheid bestaat om meer aandeelhouders aan te trekken, waardoor het park niet aan één enkele nieuwe eigenaar verkocht wordt.

 

Tropical Islands

Tropical Islands is het grootste overdekte waterpark ter wereld. Het park is gebouwd in een hal waar in het verleden zeppelins gebouwd werden. Het park is gelegen in het Duitse Krausnick-Groß Wasserburg, niet ver van Berlijn. Het park bestaat uit een groot regenwoud met zwembad, glijbanen en kuuroord.

Twee jaar geleden werd het park nog uitgebreid met een het buitengebied Amazonia, waar men de langste Wildwater rivier van Duitsland opende.

 

Bronnen: Märkische Allgemeine, Bloomberg, Parkerlebnis

Foto: Tropical Islands