Vernieuwingen Bellewaerde: Dawson Duel, Huis Van Houdini, diertjes

Elk seizoen opnieuw zien we in de parken heel wat grote en kleine vernieuwingen. Themeparkfreaks Bart trok naar zijn favoriete park om er de vernieuwingen te ontdekken. Deze gaan van een nieuw horecapunt in het Canadese gedeelte tot aanpassingen bij de dierenverblijven.

 

Dawson Duel

Bij de duellerende Alpine Coaster Dawson Duel werden heel wat aanpassingen doorgevoerd afgelopen winter, zowel zichtbare als minder zichtbare. In de eerste plaats werd er gewerkt aan de capaciteit van de attractie, door het instappen te veranderen, maar ook de remmen op de karretjes anders af te stellen. Er komen ook meer karretjes op de baan te staan. Verder kwam er een fotoshop, waar men een onride-foto kan aankopen. Het lockersysteem werd uitgebreid met grote groepslockers en de kaartjes die je voorheen kreeg werden vervangen door armbandjes.

 

Canada zone

Een van de grootste veranderingen vinden we terug in het Canadese themagebied. Hier werden de kleine horeca standjes vervangen door een gebouw dat deze vervangt. Verder werd de droogcabine in thema gestopt.

 

Huracan

Bij de indoorachtbaan Huracan werd gewerkt aan de effecten. De scenes met watervallen werden uitgeschakeld, maar hiervoor zouden nieuwe lichteffecten in de plaats komen. Verder kwamen er nieuwe lasers tijdens de rit.

 

Carrousel

Deze molen uit 1983 werd volledig gerenoveerd. Alle verlichting, het hout en de verf werd volledig vervangen en in ere hersteld. Hierdoor lijkt de molen weer als nieuw.

 

Het Huis van Houdini

Bij de Madhouse Huis Van Houdini werd de gevel volledig gerenoveerd. Ook binnenin de attractie vielen er nieuwe lichteffecten en een verbetering van de geluidsinstallatie op.

 

Dierenverblijven

Ook sommige diertjes kregen vernieuwde verblijven, zoals de lemuren, waar een grote, nieuwe poort geplaatst werd. Ook kwamen er enkele nieuwe dieren bij, zoals een rode vari en enkele roofvogels (buizerds).

 

Son Of Bigfoot

Wie dit jaar de 4D-cinema bezoekt, kan kijken naar de nieuwe film Son Of Bigfoot. De film Son Of Bigfoot kwam uit in 2017 en werd geproduceerd door het Belgische bedrijf nWave Pictures. In dit verhaal van tien minuten lang zien we hoe Adam op zoektocht gaat naar zijn vader en ontdekt dat het Bigfoot is.

 

Stunt & Dive Show

Ook bij de Stunt & Dive Show werden dingen aangepast. In grote lijnen blijven de stunts die de duikers uitvoeren hetzelfde, maar er werd een nieuw verhaal verzonnen. Dit verhaal begint met een verkoper die drankjes komt verkopen aan de mijnwerkers, wat de nodige gevolgen heeft.

 

Bellewaerde Aquapark

Ook de bouw van het waterpark begint de hoogte in te gaan, dit waterpark zal geopend worden in 2019.

 

Extra parking

Om het verlies van parkeerplaatsen door de bouw van het waterpark, werd een nieuwe parking voorzien.

 

Andere kleine aanpassingen