Track megacoaster Hyperion in Energylandia bijna compleet

De bouw van de megacoaster Hyperion in Energylandia gaat een versnelling hoger. Het park deelde een filmpje waarin te zien is dat de track van de achtbaan bijna compleet is. Een openingsdatum is momenteel nog niet bekend, maar wanneer Hyperion opent is het zowel de hoogste als de snelste megacoaster van Europa.

 

In oktober 2017 gingen de eerste bouwwerkzaamheden voor de achtbaan van start. In december verschenen de eerste trackdelen. Onlangs nog werd geklonken op het bereiken van het hoogste punt. Ondertussen is de track bijna compleet.

 

 

De achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en is speciaal voor Energylandia op maat gemaakt. De rollercoaster is maar liefst 77 meter hoog en heeft een drop van 80 meter. De first drop heeft een hellingsgraad van 84 graden en eindigt in een tunnel, die 3 meter onder de grond ligt. Terwijl de trein door deze tunnel raast, zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u.

 

 

Bron en foto: Energylandia