Track compleet van Twisted Cyclone in Six Flags Over Georgia

Het laatste stuk track van Twisted Cyclone in het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Georgia is geplaatst. De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction bouwde de afgelopen maanden de houten achtbaan Georgia Cyclone om tot een hybride stalen achtbaan met 3 inversies.

 

Eind november werden de eerste trackdelen geplaatst. Begin februari bereikte de baan haar hoogste punt en in maart werd de eerste inversie gebouwd. Ondertussen werd het laatste stukje track van Twisted Cyclone geplaatst. Hiermee zijn de werkzaamheden voor de nieuwe hybride achtbaan in Six Flags Over Georgia voltooid.

 

Twisted Cyclone opende voor het eerst in 1990 als Georgia Cyclone en reed 8,7 miljoen ritjes in haar 27-jarige bestaan. De nieuwe versie wordt gebouwd door Rocky Mountain Construction en zal drie inversies krijgen plus 10 airtime-momenten. De achtbaan is iets hoger en sneller gemaakt, waardoor tijdens de rit er nu een topsnelheid van 80,5 km/h zal bereikt worden. Het hoogste punt bevindt zich op 30,5 meter. In totaal is het parcours 731,5 meter lang en de first drop werd ook steiler gemaakt tot een hellingsgraad van 75°.

 

Twisted Cyclone is al het 10de ombouwproject voor Rocky Mountain Construction (RMC). De eerste achtbaan die werd omgevormd was de Texas Giant in Six Flags Over Texas, die in 2011 werd omgebouwd tot New Texas Giant. Dit jaar stonden er 3 ombouwprojecten op de planning van RMC. Twisted Timbers in Kings Dominion werd op 24 maart 2018 al geopend, Steel Vengeance in Cedar Point wordt volop getest en moet openen op 5 mei 2018. Eind dit jaar zal de Amerikaanse fabrikant starten met de ombouw van houten achtbaan Robin Hood in Walibi Holland tot een spectaculaire hybride achtbaan die tegen de zomer van 2019 moet klaar zijn.

 

Hieronder kan u nog een video bekijken van de oude Cyclone rollercoaster:

 

De volledige bouw van de achtbaan kan je hier volgen.