Sinksenfoor Antwerpen strikt 90 meter hoge vrijevaltoren

De Sinksenfoor van Antwerpen zal dit jaar serieus uitpakken. De grootste kermis van België heeft namelijk een 90 meter hoge vrijevaltoren weten te strikken. De foor vindt dit jaar plaats van 19 mei tot en met 24 juni. Er zullen maar liefst 150 kraampjes naar de stad komen die er vijf weken zullen staan.

 

150 kraampjes zullen dit jaar opgesteld worden op Park Spoor Oost aan de Noordersingel van Antwerpen. De grootste kermis van het land strijkt er opnieuw neer voor een nieuwe editie, waar in totaal 31 attracties als grootvermaak geklasseerd kunnen worden. De absolute blikvanger dit jaar wordt de 90 meter hoge vrijevaltoren Goldmine Tower van de Nederlandse exploitant Ordelman. Het is de eerste keer dat de attractie in België verschijnt en daarmee heeft de foor van ‘t stad een Belgische primeur te pakken. Hiermee heeft Antwerpen ook tijdelijk de hoogste vrijevaltoren van het land in haar stad staan, want Dalton Terror in Walibi Belgium is 77 meter hoog. Daarnaast heeft de Goldmine Tower ook de mogelijkheid om de bakjes te laten kantelen en draaien de gondels tijdens het naar boven takelen zodat bezoekers een perfect uitzicht over de omgeving krijgen.

 

Voor de achtbaanfans vinden we er drie achtbanen terug. De grootste achtbaan is de Big Roller Coaster van Bufkens die tegenwoordig bijna niet meer rondreist in België. Het is een achtbaan met de Zyklon/Galaxy lay-out en de grootste transporteerbare achtbaan van het land. De tweede grootste achtbaan is de Wild Mouse, die eveneens van Bufkens is. Dit is een wildemuisachtbaan met draaiende karretjes. De derde en laatste achtbaan is er eentje voor de kinderen. Het gaat om de Elliott van Bodet Jeffrey.

 

Naast de Goldmine Tower zijn er nog een aantal attractie voor wie niet bang is van hoogtes. Zo zal de Eclipse van Florens Nicolas van de partij zijn, net zoals de Rock & Roll van Simon Kylie. Ook de Turbine van Heyblom Henri en de XXL van Dotremont Jacky zijn niet van de poes. Wie liever op een rustige manier van het uitzicht wens te genieten kan terecht in het reuzenrad Roue Royale van Jan van der Honing.

 

De liefhebbers van thrill rides kunnen dan weer terecht in de Deca Dance van Verwijk/Bufkens of in de Air Maxx van Dotremont Fabrice. Een nieuwe thrill ride dit jaar is de Shaker van De Bruine Victor. Ook de Polyp van Pailhe/Dotremont en de Rotor van Nathalie Van Vught zijn present.

 

Wie tijdens de warme dagen graag wat afkoeling zoekt kan in de Big Splash van Bufkens terecht. Dit zijn de welgekende boomstammetjes. Er is ook een cocktailbar aanwezig, waar je verkoeling kan zoeken met een drankje.

 

Voor de kinderen zijn er heel wat attracties terug te vinden. Zo hebben we onder andere de Cake Walk van Roels en nog twee andere funhouses, Caraïbes Folies van Collard Jean-Marie en de Crazy Palace van Collard Jean-Marie Jr.

 

De stoere kinderen kunnen dan weer terecht in drie verschillende spookhuizen. Het Middeleeuws Slot van Dewingaerden Nancy, de Terror Factory van Vanderzeypen/Janssens en de Train Fantôme van Rousseaux Stany zijn allemaal van de partij.

 

Wie houdt van spiegelpaleizen kan zich uitleven in de Crystal Planet van Tréhout Nicolas, maar kan zich ook een weg naar buiten zoeken in de Magic World 1 en Magic World 2 van Cattin Luc. Tot slot heb je ook nog het spiegelpaleis Rio dat eveneens van Cattin Luc is.

Andere leuke attracties zijn onder andere de Carrousel van Faes Frank en de See Sturm Bahn van Lainez Valère. Natuurlijk zijn er ook botsauto’s terug te vinden en alle andere typische kermisattracties, -eetkraampjes en -drankkraampjes.

 

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak:

Air Maxx – Dotremont Fabrice (Smashing Jump)

Autoscooter – Sonnaert Xavier (Autoscooter/Botsauto’s)

Big Roller Coaster – Bufkens Attractions (Zyklon / Galaxy)

Big Splash / Tiki Surf – Bufkens Attractions (Wiltwaterbaan)

Cake Walk – Roels bvba (Cake Walk)

Caraïbes Folies – Collard Jean-Marie (Funhouse)

Carrousel – Faes Frank (Carrousel Galopant)

Crazy Palace – Collard Jean-Marie Jr. (Funhouse)

Crystal Planet – Tréhout Nicolas (Glazen Doolhof)

Deca Dance – Verwijk/Bufkens (Break Dance 1)

Eclipse – Florens Nicolas (Capriolo)

Elliott – Bodet Jeffrey (Family Coaster)

Goldmine Tower – Ordelman (NL) (Freefall Tower) – PREMIÈRE BELGIË

La Suisse – Delforge Kurt (Rutsche)

Magic World 1 – Cattin Luc (Glazen Doolhof)

Magic World 2 – Cattin Luc (Glazen Doolhof)

Middeleeuws Slot – Dewingaerden Nancy (Loopspookhuis)

Movies 5D – Vlasselaerts Eduard (Kijkvermaak)

Polyp – Pailhe/Dotremont (Polyp/Monster 3)

Rio – Cattin Luc (Lachspiegelpaleis)

Rock & Roll – Simon Kylie (Loopfighter)

Rotor – Van Vught Nathalie (Kleefwand)

Roue Royale – van der Honing Jan (Reuzenrad)

See Sturm Bahn – Lainez Valère (Happy Sailor)

Shaker – De Bruine Victor (Roll Over) – NIEUW

Take Off – Schmitt Philippe (Take Off)

Terror Factory – Vanderzeypen / Janssens (Geisterbahn)

Train Fantôme – Rousseaux Stany (Geisterbahn)

Turbine – Heyblom Henri (Turbine)

Wild Mouse – Bufkens René (Spinning Coaster)

XXL – Dotremont Jacky (XXL Afterburner)

 

 

 

Bron: Kermis-land.be