Sfeerverslag: Plopsaland De Panne – 11 mei 2018

Het was veel te lang geleden dat ik Dwainie nog eens gezien had, net zoals het veel te lang geleden was dat ik nog Plopsaland De Panne bezocht.  Dat vroeg om een bezoekje aan dit pretpark. Samen met Hendrik, Philipe en Martine en uiteraard Dwainie was ons groepje compleet voor een dagje studio 100 figuurtjes en leuke attracties.

 

De dag begon al vroeg, want Plopsaland De Panne ligt niet meteen naast de deur voor mij. Gelukkig stopt de trein er bijna voor de deur, wat een bezoekje makkelijker maakt. Toch is het altijd afwachten of die trein tijdig zal vertrekken en uiteraard was er ook deze dag een half uur vertraging.

Uiteindelijk aangekomen aan het park snel een nieuw abonnement laten aanmaken en dan door de poorten naar binnen. Het was dit verlengde Hemelvaart weekend toevallig het Ketnet feestweekend, wat een leuk extraatje was voor ons.

 

Wanneer we het park in wandelden viel meteen op dat Mercedes de nieuwe sponsor is van de K3 rijschool, ook doorheen het park staan enkele dure blitse wagens opgesteld. Wat ook opviel was de leegte die was ontstaan door het verdwijnen van de achtbaan de Vleermuis. Toch werd hier een mooi grasveldje aangelegd en is het een enorme verbetering voor het zicht op de houten achtbaan Heidi The ride.

 

Onderweg naar deze woodie hielden we eerst halt bij de Dierenmolen, niet dat we deze zo geweldig vinden, maar hij is gewoon leuk om eens gek te doen.

 

Maar het is vooral Heidi die we moesten bereden hebben. De wachtrij viel goed mee, we hadden een grote drukte verwacht, maar deze bleek bijzonder goed mee te vallen. Na pakweg 20 minuten aanschuiven namen we backseat plaats en vertrokken voor ons ritje.

 

Damn, totaal vergeten wat een power dit ding heeft, van seconde één tot de laatste blijft de trein doorheen de track razen, het lijkt alsof je veel sneller gaat dan de 70 km/h, de snelheid die de baan officieel haalt. Naast de Heidi zone ligt de Kasteel zone, waar we de Boomstammetjes indoken. Dit is altijd een zeer leuke attractie, die normaal volgend jaar een nieuwe look zal krijgen. Hopelijk blijft de epische drop behouden.

 

Ondertussen stonden de acteurs van De Regel van 3s op de kiosk op het dorpsplein en zouden nadien afgelost worden door de Ghostrockers. We besloten dan ook tijdig voor deze laatste te gaan aanschuiven. Maar eerst gingen we nog even Fredje plagen die op dat ogenblik aan het werk was in het park.

 

Na onze foto werd het tijd om de innerlijke mens te versterken in Mr Spaghetti, waar het altijd lekker eten is.

Tijd om nog eens de Hrote Holf te doen, zoals de West Vlaming in ons gezelschap hem noemde. Deze Grote Golf is een zogenaamde Disko Coaster, een attractietype dat ik zeer vermakelijk vind en zeker als die aangekleed is zoals dit exemplaar.

 

Plots zagen we hoe de parade doorheen het park trok, we snelden er haastig naartoe.

 

Nu Dwainie haar hoogtevrees overwonnen geehft, werd het tijd om voor de eerste keer met haar va

 

Terug aangekomen in de Kasteel zone lonkte de Draak naar ons en lieten we ons verleiden voor een ritje. Deze achtbaan geeft trouwens een mooi zicht op de boomstammetjes.

 

Onze dag afsluiten deden we met een gigantische splash in de Super Splash.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck