RMC gestart met ombouw van White Cyclone in Nagashima Spa Land

Rocky Mountain Construction, een bedrijf dat in de kijker kwam door de vele ombouwprojecten van houten achtbanen in Amerika, gaat voor het eerst een achtbaan ombouwen in Azië. De iconische houten achtbaan White Cyclone in Nagashima Spa Land zal namelijk omgevormd worden tot een hybride achtbaan die zal bestaan uit houten supports met stalen track.

 

Vorig jaar kondigde het Japanse park Nagashima Spa Land aan dat de iconische witte houten achtbaan White Cyclone grote veranderingen zou ondergaan, die maar liefst anderhalf jaar in beslag zouden gaan nemen. De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction gaat de “mooiste achtbaan ter wereld” ombouwen tot een hybride achtbaan.

Ondertussen zijn de afbraakwerken aan White Cyclone begonnen. De eerste houten trackdelen werden weggehaald om plaats te maken voor de nieuwe, stalen track. Wat de renovatie precies zal inhouden en welke nieuwe element er op de achtbaan komen, is momenteel nog niet geweten. Het is het eerste project van RMC in Japan.

 

 

White Cyclone opende in 1994 en is sindsdien de langste houten achtbaan in Azië. De baan heeft een hoogte van 42 meter en een lengte van 1700 meter, goed voor een snelheden tot 102 km/h. De achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

In 2017 opende Nagashima Spa Land nog Arashi, een 4D-Coaster van de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Sansei Technologies. In 2015 opende het Japanse pretpark Acrobat, een Flying Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De nieuwe achtbaan wordt al de 13de rollercoaster van het pretpark. Nagashima Spa Land heeft hiermee de meeste achtbanen van alle Aziatische parken.

 

 

Foto’s: Wonder World