Rimbula in WILDLANDS wint award voor Mooiste Dierenverblijf

De grote tropische kas van WILDLANDS, Rimbula, is verkozen tot mooiste Dierenverblijf van België en Nederland. Hiervoor heeft het park zojuist een Diamond ThemePark Award in ontvangst genomen. Ook eindigt WILDLANDS in de top 5 van de categorieën:  Beste Dierenpark Be/NL, Leukste Avontuur Be/NL, Beste Themamuziek Be/NL en Mooiste Park Be/NL.

 

De Diamond ThemePark Awards is een verkiezing voor parken uit België en Nederland, hun attracties, verblijven en evenementen. Het is de achtste editie van deze award-uitreiking, die in Safaripark Beekse Bergen plaatsvindt. Mede-organisator Patrick Joossens licht toe: “Met de Diamond ThemePark Awards willen we alle parken op een positieve manier in het daglicht zetten. We richten ons vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar we hebben ook enkele categorieën specifiek voor Europa. Net als bij de vorige edities konden de mensen een bepaalde periode stemmen, en ook dit jaar werd de oproep massaal opgevolgd, met maar liefst 35.000 stemmers. Hun stem telde voor de helft mee, de andere helft werd bepaald door een FANjury (bestaande uit fervente parkbezoekers) en een PARKjury.”

Het is de eerste keer dat WILDLANDS een Diamond ThemePark Award wint. Directeur Frankwin van Beers hierover: “We zijn de afgelopen twee jaar vaker genomineerd, maar hebben nog nooit een award in de wacht gesleept. We zijn ontzettend blij met de waardering en trots op deze award voor Rimbula. In dit gebied leven diverse diersoorten samen. Naast de olifanten, slingerapen, gibbons en ringstaartmaki’s, kunnen bezoekers ook vele vogelsoorten, gekko’s en kikkers spotten. Rimbula geeft gasten het juiste junglegevoel, ook door de beplanting, geluiden, geur en de diversiteit aan dieren.