RailBlazer in California’s Great America wordt getest!

De testritten op RailBlazer in het Amerikaanse pretpark California’s Great America zijn van start gegaan. RailBlazer is een nieuw type achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Het bijzondere aan de achtbaan is dat deze maar op 1 rail rijdt.

 

Begin april werden de treinen geleverd van RailBlazer, dit gaf aan dat de testritten niet meer lang op zich konden laten wachten. De testritten zijn nu dan ook van start gegaan en de snelheid op het parcours lijkt enorm.

Deze achtbaan werd gebouwd door Rocky Mountain Construction en is samen met Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas de eerste in haar soort. De achtbanen zijn Single Rail coasters en zijn gebouwd met Raptor Track.

 

De testritten van Wonder Woman Golden Lasso Coaster gingen in maart al van start. Niet lang geleden werden daar de eerste bemande testritten gehouden. Ondanks de zeer hoge snelheid waarmee de achtbaantrein door zijn parcours raast, werd de snelheid wel aanzienlijk verminderd ten opzichte van de eerste onbemande testritten. De kans lijkt groot dat de snelheid van RailBlazer ook nog teruggeschroefd zal worden.

RailBlazer zal haar bezoekers meenemen naar een hoogte van 32,3 meter voordat ze een drop maken van 90°. Tijdens een rit van 548,6 meter behaalt men een snelheid van 83,7 km/u. Men gaat over stevige airtime-heuvels, door fel gebankte bochten en doorheen drie inversies: Een Dive Loop, Cutback en Corkscrew.

 

De bouw van RailBlazer kan je hier volgen.

 

 

Video’s: Coaster Labs, California’s Great America Weekly