Parc Astérix plant spectaculaire launch coaster

Het Franse pretpark Parc Astérix heeft grote plannen. Het pretpark wilt een spectaculaire launch coaster openen in 2021. De investering past in een ambitieus investeringsplan voor het park, dat de komende jaren serieus wilt uitbreiden.

 

Parc Astérix, gelegen net boven de Franse hoofdstad Parijs, wilt in 2021 een grote nieuwe achtbaan openen. Op de planning staat namelijk een heuse gelanceerde achtbaan in de genre van Taron. De achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides.

De rollercoaster zal een LSM launch bevatten, een lancering met een lineaire synchrone motor, die tegenwoordig zeer veel gebruikt wordt bij gelanceerde achtbanen. Onder andere Red Force in Spaanse Ferrari Land, Soaring with Dragon in het Chinese Hefei Wanda Theme Park en Taron in het Duitse Phantasialand maken gebruik van een dergelijke lancering.

Het is die laatste achtbaan die ook getoond werd bij de bekendmaking van het project op de Franse TV zender TF1. In het programma Sept à Huit vertelde strategisch directeur Frédéric Dubosc over de komst van de achtbaan. Taron is en multilaunch coaster die een snelheid behaalt van 117 km/u en die 30 meter hoog is. Het is niet duidelijk in hoeverre Taron het voorbeeld moet zijn van de nieuwe achtbaan voor Parc Astérix. Zowel de statistieken als het thema als de lay-out werden niet bekendgemaakt.

 

Bron: Parks & Coasters Worldwide