Openingsdatum vernieuwde Rapid River in Movie Park Germany bekend gemaakt

Bij Movie Park Germany werd al lang gepraat over een opknapbeurt van de Rapid River Mystery River. Dit jaar was het eindelijk zover. De vernieuwde attractie zal het verhaal vertellen van Merlijn de tovenaar die je meeneemt op avontuur. De attractie heropent als Excalibur – Secrets of the Dark Forest.

 

De geliefde waterattractie “Mystery River” krijgt voor de bezoekers van Movie Park Germany in seizoen 2018 een thematisch compleet vernieuwde presentatie. Koning Arthur, de ridders van de Ronde Tafel en duistere creaturen en sprookjesfiguren zullen de attractie in de toekomst gaan bevolken, en het beroemde zwaard uit deze mythische geschiedenis doet haar intrede: Excalibur.

De bezoekers worden door tovenaar Merlijn op een riskante zoektocht naar het legendarische zwaard Excalibur gestuurd. Dit werd namelijk van de tafelridders gestolen en moet zo snel mogelijk weer naar de rechtmatige eigenaar, Koning Arthur, terug. De reis is alleen mogelijk door talrijke gevaarlijke manoeuvres door betoverde wouden en donkere holen te maken. “Iedere etappe van de attractie heeft een nieuwe thematisering, maar de ritkarakteristieken blijven natuurlijk bestaan”, legt de bedrijfsleider uit.

De vernieuwde attractie zal geopend worden op 7 mei en zo aan haar derde leven beginnen. Deze Rapid River werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en opende voor het eerst in 1996. Toen ging de attractie door het leven als Die Unendliche Geschichte. Het thema was in eerste instantie geïnspireerd op de film ‘The Never Ending Story’. Bij de overname van het park vervielen heel wat filmlicenties en werd de attractie omgedoopt tot Mystery River.

Wie vanaf 7 mei een ritje maakt zal 12 nieuwe scenes kunnen ontdekken, die ontwikkeld werden door het Nederlandse bedrijf Leisure Expert Group. De Deense firma Tema Design zorgt voor de uitvoering. De attractie zal ook nieuwe muziek krijgen die gemaakt werd door het Duitse IMAScore.

 

Bron en foto: Movie Park Germany