Ook SEA LIFE Blankenberge steunt Plogging day

Maandag 21 mei nam ook SEA LIFE Blankenberge deel aan “Plogging Day” binnen de bewustwordingscampagne “Mei Plastiekvrij”. Op het strand vonden ze vooral pmd; plastic flessen en blikjes. Daarnaast ook veel plastic verpakkingspapiertjes. SEA LIFE Blankenberge neemt deel aan dit initiatief omdat zij zich binnen het SEA LIFE Trust inzetten voor het behoud en het beschermen van de prachtige onderwaterwereld.

 

Wat is plogging?

Plogging – een samentrekking van ‘plokka’ (verzamelen) en ‘jogging’ – is een trend die komt overwaaien uit Zweden. Het betekent dat je al joggend oog hebt voor het afval dat op je route ligt, die en passant even opraakt en daarna deponeert in de gepaste vuilniszak. Zo draag je bij aan het verminderen van o.a. zwerfplastic dat anders in de natuur en rivieren terechtkomt. 

 

En easy plogging?

Dat is onze Plogging ‘light’ voor wie liever al wandelend afval verzamelt. Of noem het ‘plokken’: ploggen op je sokken. Mag ook, natuurlijk! 😉 

 

Wat is mei Plasticvrij?

‘MEI PLASTICVRIJ’ is een bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic consumptie op het milieu. De opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen.

De kwestie rond plastic vervuiling leeft enorm. Heel veel mensen willen het anders, maar voelen zich machteloos. “Mei Plasticvrij” wil hen inspireren en tonen welke alternatieven er zijn. Tegelijk willen ze bedrijven/winkels stimuleren om hun aanbod aan te passen en de overheid aanzetten om nieuwe wetten hierrond door te voeren.

‘MEI PLASTICVRIJ’ is een burgerinitiatief getrokken door een handvol geëngageerde vrouwen, die zelf niet perfect plasticvrij leven, maar graag meer afvalarme alternatieven willen zien.