Onride: Merlin’s Mayhem geopend in Dutch Wonderland

De gloednieuwe achtbaan Merlin’s Mayhem in het Amerikaanse pretpark Dutch Wonderland is geopend! Het is de allereerste Inverted Coaster die gebouwd werd door het Amerikaanse bedrijf S&S Sansei Technologies en was goed voor een investering van 7,5 miljoen dollar.

 

Merlin’s Mayhem werd op 28 april 2018 feestelijk geopend in Dutch Wonderland. Deze familie achtbaan heeft een hoogte 18,3 meter en is 396,2 meter lang. Tijdens de rit krijgen de bezoekers muziek te horen via de luidsprekers die gemonteerd zijn in de treinen. De achtbaan opende met een jaar vertraging want oorspronkelijk was de ride aangekondigd voor 2017. Ondertussen zijn ook de eerste onride beelden van de achtbaan verschenen. Deze beelden kan u hieronder bekijken.

De Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies ontwierp de rollercoaster. Het is de eerste Inverted Coaster die het bedrijf bouwde. Een Inverted Coaster is een achtbaan waarbij de treinen onderaan de track hangen. De achtbaan was goed voor een investering van 7,5 miljoen dollar, dit is best duur te noemen voor een familie achtbaan.

 

Het is niet de eerste keer dat S&S Sansei Technologies eens iets nieuws probeert of met een speciaal concept afkomt. Zo experimenteerde het bedrijf in het verleden al met de bouw van enkele houten achtbanen zoals Falken in het Deense Fårup Sommerland. Een paar unieke concepten van dit bedrijf zijn bijvoorbeeld Sequoia Adventure in het Italiaanse Gardaland en Tranan in het Zweedse Skara Sommarland.

Maar het bedrijf bouwde ook al verschillende wereld record brekende achtbanen op Europese bodem zoals Mumbo Jumbo in het Engelse Flamingo Land die bij opening het record van steilste achtbaan ter wereld verbrak. Later bouwde ze Timber Drop in het Franse Frainspertuis City die dit record opnieuw verbrak. Ook de voormalige snelste achtbaan van Europa werd door het bedrijf gebouwd, dit was Ring Racer op de Nürburgring in Duitsland.

Een aantal huidige wereld records heeft het bedrijf in handen met onder andere Do-Dodonpa in het Japanse Fuji-Q Highland. Dit is de snelste accelererende achtbaan ter wereld en de snelste achtbaan ter wereld die overkop gaat. Daarnaast heeft het bedrijf ook de volledige top 3 in handen van steilste achtbanen in de wereld.

 

 

Video: Coaster Force