Nieuwe achtbaan OK Corral afgewerkt

In het Franse pretpark OK Corral, nabij de grootstad Marseille, werd een nieuwe achtbaan vervolledigd. Dat kunnen we zien op de eerste foto’s die online circuleren. De nieuwe aanwinst heet Pioneer en het is de derde functionerende achtbaan achtbaan voor het park. De attractie zal op 2 juni voor het publiek openen.

 

Pioneer is een achtbaan die uit de stallen komt van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Het achtbaanmodel is een ESC/Custom. De baan is 600 meter lang, 25 meter hoog en behaalt een topsnelheid van 60 km/u. De ESC is één van de grotere types familieachtbanen van deze fabrikant.

Over de rails van Pioneer  zullen twee treinen rijden. Een trein bestaat uit drie rijen paarden (stoelen van het type motorbike) gevolgd door een strijdwagen met drie rijen van telkens twee stoeltjes (algemeen zittend). Een volledige trein biedt dus plaats voor in totaal twaalf passagiers.

Ok Corral is een amusementspark in Cuges-les-Pins in de Bouches-du-Rhône, tussen Marseille en La Ciotat. De naam is geïnspireerd op de beroemde Ok Corral-strijd waarin een strijd plaatsvond in 1881 tussen twee rivaliserende clans in Arizona. Het park lokt jaarlijks ongeveer 400.000 bezoekers. Het grootste aantal bezoekers werd bereikt op zondag 30 oktober 2016, met 10.000 bezoekers op dezelfde dag.

 

Bronnen: Wikipedia, rcdb, OK Corral