Nieuwe achtbaan Darien Lake wordt volop getest

Het Amerikaanse pretpark Darien Lake opent later dit jaar een nieuwe achtbaan. De achtbaan zou moeten openen in de zomer van 2018 en werd geleverd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het gaat om een Euro-Fighter-achtbaan, die de naam Tantrum zal dragen.

 

Na enkele weken van bouwen gingen onlangs de eerste testritten van start op de nieuwe achtbaan van het Amerikaanse pretpark Darien Lake. De nieuwe achtbaan, die de naam Tantrum draagt, werd gebouwd door de Duitse firma Gerstlauer. De achtbaan is van het type Euro-Fighter, een type dat we hier bij ons onder andere kennen van Typhoon in Bobbejaanland en Falcon in Duinrell.

 

 

Tantrum is 30,5 meter hoog en 380 meter lang. De rit zal beginnen met een meer dan verticale drop van 95° en zal tijdens deze drop een topsnelheid van 84 km/u behalen. Tijdens de rit ervaart men 1 inversie, een zogenaamde Immelman.

 

Bron en foto: Darien Lake