Movie Park Germany opent de vernieuwde attractie Excalibur

Terwijl bedrijfsleider Thorsten Backhaus bij de ingang van de nieuwe attractie “Excalibur – Secrets of the Dark Forest” vol trots de opening bekendmaakt, verlaten aan de andere kant de laatste medewerkers de attractie met stofzuiger en kwasten nog in de hand. “We hebben echt gas moeten geven om Excalibur nog voor de meivakantie aan onze bezoekers te kunnen presenteren”, vertelt hij met een tevreden lach. “De vele vorstdagen hebben het ons niet makkelijk gemaakt, maar nu is het eindelijk zover.” Vanaf vandaag wacht dit nieuwe avontuur op de bezoekers van Movie Park Germany.

 

Sommigen zullen de waterattractie nog kennen als “Mystery River” of “The Neverending Story”. “Het is een van de oudste en ook meest geliefde attracties in ons park”, zegt de bedrijfsleider. Meer dan 900 liter verf, 2500 meter kabel, 200 nieuwe lampen en meer dan 150 luidsprekers laten na een bouwfase van meerdere maanden en ongeveer een jaar planningstijd een spannende geschiedenis tot leven komen. “Bijna 100 mensen, zowel van Movie Park zelf als van partnerfirma’s, waren bij het project betrokken.” Tijdens de avontuurlijke zoektocht versperren betoverde bossen, donkere holen en gevaarlijke zeemonsters de weg. “Er wachten 12 nieuwe scènes met in totaal ongeveer 400 nieuwe rekwisieten op onze bezoekers”, vat Thorsten Backhaus samen. Geen kleine onderneming, want de

 

 

attractie hoort bij de grootsten in haar soort in Europa. “De ritkarakteristiek blijft bestaan, we hebben alleen het verhaal eromheen opnieuw geschreven. Ik weet wel zeker dat we met deze opwindende wereld van ridders en magische wezens alle generaties kunnen boeien.” Bijna

13.000 arbeidsuren zijn er ingestoken om, niet in het minst, 15 nieuwe special effects en projecties in te bouwen en 25 nieuwe muziekbestanden te programmeren. “Hoeveel zweetdruppels het ons in de finale van de laatste fase gekost heeft durf ik niet in te schatten”, zegt hij met een knipoog.

 

 

De her-thematisering is onderdeel van een omvangrijk kwaliteitsoffensief van Duitslands grootste Film- en pretpark. “Onze hoofdfocus ligt natuurlijk op het bouwen van nieuwe attracties, maar we kijken ook zeker naar onze oudere attracties”, vat Thorsten Backhaus samen. “En bij alles wat we doen staat het thema film en televisie in het middelpunt. Het afgelopen jaar hebben we een Star-Trek-achtbaan gebouwd en daarvoor een permanente horror-attractie gebaseerd op The Walking Dead. De geschiedenis van Merlijn en Koning Arthur is zo vaak verfilmt, dat veel van onze bezoekers de karakters zeker al kennen.”

 

Een van de spannendste momenten gedurende de bouwfase was voor de bedrijfsleider van Movie Park Germany het vullen met water nadat alle elementen op hun plek stonden. “We wilden allemaal weten hoe het is om door de attractie te varen in plaats van te open. Het heeft dagen geduurd voor het water hoog genoeg in de attractie stond.” Geen wonder; er werd meer dan  4 miljoen liter water gebruikt. Maar het wachten werd beloond. “De eerste indruk was onbetaalbaar.”